Begroting in het groen

Afgelopen week was de financiële begroting het onderwerp tijdens de raadsvergaderingen. Bezuinigingen zijn nodig, omdat de kosten niet in verhouding staan met de inkomsten. Er is gekozen om de kaasschaafmethode daarvoor te gebruiken. Overal waar het kan iets minder. Met deze methode is het gelukt om de begroting sluitend te krijgen zonder grote impact op onze voorzieningen. Al betekent het wel dat de spaarpotjes weer met een half miljoen afnemen.

Een door het CDA voorgestelde aanpassing was die op het gebied van groenonderhoud.Enkele jaren terug had het groenonderhoud een boost nodig. Er was achterstand op groot onderhoud. Het werk was met de eigen capaciteit gewoon niet bij te benen. Daarom was toen besloten om bepaalde werkzaamheden uit te besteden. Er is echter met verdere uitbesteding nog veel meer winst te behalen.

Het CDA stelde daarom voor om eenvoudige en repeterende werkzaamheden, zoals straten vegen, helemaal uit te besteden. Dit is uiteindelijk véél voordeliger en geeft onze buitendienst de ruimte om de puntjes op de i te zetten en daarmee ons dorp nog mooier te maken. Helaas dachten alle andere fracties er anders over, ondanks de steun van de wethouder voor ons voorstel.

CDA Eemnes,

René, Mirjam en Pieter

Related posts