“Cookie drive-in” aan de Wakkerendijk

Ludieke gezamenlijke actie drie Eemnesser goede doelen

Niet alleen veel bedrijven gaan gebukt onder de gevolgen van de Coronapandemie, ook de goede doelen lopen hierdoor veel inkomsten mis. Activiteiten kunnen niet, of mogen niet doorgaan, waardoor vele instanties hun middelen zien slinken, wat direct gevolgen heeft voor de doelen die zij nastreven. Zo ook voor diverse caritatieve instellingen uit Eemnes.

Gemiste acties

Stichting Friersdale, die zich al jaren inzet voor de, door Pater Wijnand van Wegen opgezette, in Zuid Afrika gelegen gelijknamige missiepost, miste de inkomsten van hun “smulkraam” op koningsdag en de jaarlijks door de KPJ georganiseerde “Polderloop”. Ook de thuisfrontcommissie van de Nederlands Hervormde Gemeente, die het werk van Peter en Jeannette de Groot in Zuid-Soedan/Oeganda ondersteunt, missen de gebruikelijke BBQ en stamppot acties en dus de nodige financiële middelen om het echtpaar de Groot daar adequaat te kunnen helpen. Pax kinderhulp Eemnes, die in het dorp altijd zeer actief op Koningsdag is zag naast die inkomsten, de sponsorestafette rondom het IJsselmeer en de toilettenactie tijdens het dorpsfeest in Hoogland afgelast worden. Allemaal activiteiten die normaal gesproken de goede doelen een grote continuïteit geven.

Nieuwe kansen door corona

Dat Corona ook weer nieuwe kansen kan geven, bleek toen een relatie van laatstgenoemde stichting een grote hoeveelheid koeken kreeg aangeboden. Door het sluiten van de horeca raakte een grote Amerikaanse producent van bakproducten zijn voorraad niet kwijt en besloot deze gratis te schenken aan goede doelen. Zij mochten daar hun voordeel mee doen. Een kans die met beide handen werd aangepakt. Om op korte termijn en in korte tijd de bosbessen muffins en chocolade koeken af te zetten was hulp van veel vrijwilligers nodig en al gauw was het plan geboren om er een gezamenlijke actie van te maken. “We vissen natuurlijk allemaal in dezelfde vijver en wat is er leuker om er samen een succes van te maken” aldus Johan Meppelink, voorzitter van Pax kinderhulp Eemnes. Ook versterken we elkaar en kunnen van elkaars netwerken profiteren. Dat samen ook de beste ideeën kunnen ontstaan, toont wel de komende actie.

Cookie drive-in

De verkregen koeken moeten in deze tijd natuurlijk wel op een veilige manier verkocht worden, daarom zal er op 14 en 21 november a.s. een heuse “cookie drive-in” op Wakkerendijk 31 geopend worden. Veilig zittend in de eigen auto kunnen dan tussen 9u en 16u ter plekke de lekkernijen besteld, betaald en afgehaald worden. Verpakt per 5 stuks zullen dan voor € 2,50 per zak, de bosbessenmuffins en triple chocolate cookies aan de man gebracht worden.

Thuis bezorgd

Blijft U liever thuis maar wilt U wel graag aan deze actie bijdragen, dan kunt U de koeken ook bestellen door het te betalen bedrag, plus € 1.- bezorgkosten (voor naaste omgeving) over te maken naar rekeningnummer NL46RABO 03159 185 27 van Pax kinderhulp Eemnes. Vermeldt daarbij uw naam, volledig adres, het aantal zakken en soorten koeken en de gewenste bezorgdag (Of 14 of 21 november). De bestelling zal dan bij U thuis bezorgd worden. Hopelijk ondersteunt U deze actie en kunnen zij straks zeggen “de koek is op”.

 Voor informatie of grote bestellingen kunt U contact opnemen met Ton Rigter, tel 0621831221

Related posts