Even voorstellen… Leny Calis van Brood & Spelen

Leny Calis-Hilhorst (64) is geboren en getogen in Eemnes en (groot)moeder van 4 kinderen en 4 geweldige kleinkinderen. Leny is sinds 1999 werkzaam als vrijwillig overblijfmedewerker bij Brood & Spelen.

Brood & Spelen is een betrokken en actieve organisatie gespecialiseerd in het verzorgen van opvang tijdens de middagpauze en na schooltijd op ruim 70 scholen door heel Nederland. De Mariaschool in Eemnes, de school van Leny’s kinderen én kleinkinderen, is daar één van.

Betrokkenheid
“Het leukste aan mijn werk als overblijfmedewerker vind ik dat ik niet alleen thuis betrokken ben bij de (klein)kinderen, maar ook op school. Zo zie ik ze ook in een andere omgeving. Daarnaast vind ik het erg leuk om met jonge mensen te werken, naast mijn eigen sociale netwerk. Als overblijfmedewerker moet je geduld hebben met kinderen. En vooral blijven communiceren en je verplaatsen in hun situatie/positie”, aldus Leny.

Mooie combi
‘’Het is erg leuk om vrijwilligerswerk te doen. Het is een uurtje per dag; zo houd ik ook genoeg tijd over voor andere (leuke) dingen. Prima te combineren zo. Los van dat je een leuke vergoeding krijgt, is het natuurlijk een gezellig team op de Mariaschool.’’

Heb jij ook een uurtje over tussen de middag en lijkt het je leuk om te helpen tijdens de overblijf? Brood & Spelen zoekt nog enthousiaste vrijwilligers voor de Mariaschool in Eemnes. Voor iedere keer dat je helpt ontvang je een vergoeding van €10.

Neem voor meer informatie contact op met Marjon Woudstra van de Versa Vrijwilligerscentrale: 06-82311097 of mwoudstra@vcbel.nl. Of kijk voor deze en andere vacatures op www.vcbel.nl.

Related posts