Huis van Eemnes geroemd door vakjury De Beste Bibliotheek van Nederland

Gistermiddag werd door Nina Nannini, directeur van Stichting NBD Biblion de award voor de Beste Bibliotheek van Nederland 2020 uitgereikt. De verkiezing laat zien dat Nederland beschikt over aantrekkelijke, kwalitatief hoogwaardige, vernieuwende bibliotheken die het waard zijn om in stand te houden.

En hoewel de LocHal uit Tilburg werd verkozen tot de Beste Bieb van Nederland, met een overweldigend aantal van ruim 5.000 (op 13.086) publieksstemmen, stond het Huis van Eemnes naast Forum Groningen, in de top 3 van de jury. Het oordeel van de vakjury en de publieksjury liep dan ook voor het eerst sinds het bestaan van de prijs uiteen.

De jury roemde het Huis van Eemnes om het feit dat het zeer uitzonderlijk is dat een bibliotheek in zo’n kleine gemeente (9500 inwoners) zo veel faciliteiten te bieden heeft en de samenwerking is aangegaan met tal van maatschappelijke organisaties, waardoor een zeer brede programmering ontstaat.

In totaal hebben gedurende de maand oktober 13.086 mensen, waaronder jij, hun stem uitgebracht op de website van Bibliotheekblad. Onze dank gaat uit naar jullie, zonder jullie stem, steun en vertrouwen in het Huis van Eemnes was dit niet mogelijk geweest.

Het grote aantal stemmers bewijst eens te meer dat de openbare bibliotheek een groot draagvlak kent in de samenleving. Bijna winnen is ook geweldig voor ons als bibliotheek, omdat het berust op een gezamenlijke inspanning van alle bezoekers, samenwerkingspartners en medewerkers en de overwinning tot stand komt door een gecombineerde mening van vakjury en publiek.

Het hele juryrapport is hier te lezen: https://bibliotheekblad.nl/lochal-tilburg-beste-bibliotheek-van-nederland-2020/

Related posts