Huis van Eemnes en Schoonmaakbedrijf Zoeteman starten kweekvijver schoonmaakpersoneel

Eemnes, 18 november 2020 – Nieuwe kansen creëren voor mensen met een moeilijk te overbruggen afstand tot de arbeidsmarkt. Dat is een van de pijlers van het Huis van Eemnes. Hiervoor heeft de organisatie de handen ineengeslagen voor een pilot met Schoonmaakbedrijf Zoeteman. In een veilige omgeving laat Schoonmaakbedrijf Zoeteman werkzoekenden gedurende twee maanden kennismaken met de schoonmaakbranche. Is er wederzijdse interesse, dan stroomt de kandidaat in bij het schoonmaakbedrijf en is er ruimte voor nieuwe kandidaten in de kweekvijver.

De werving en selectie van de kandidaten voor deze pilot gaat via at.groep, in samenwerking met de gemeente. Schoonmaakbedrijf Zoeteman werkt de kandidaten in en at.groep coacht hen waar nodig. De pilot duurt tot eind december 2020.

Robert-Jan Vos, locatiemanager Huis van Eemnes: “Schoonmaakbedrijf Zoeteman en Huis van Eemnes werken al jaren naar tevredenheid samen. Deze stap versterkt onze samenwerking, maar wat nog belangrijker is: samen bieden wij kansen aan mensen voor wie het lastig is een plekje te vinden op de arbeidsmarkt.”

Huis van Eemnes als LeerWerkHuis
De pilot past bij het Huis van Eemnes als LeerWerkHuis. Het Huis van Eemnes is een sociale maatschappelijke onderneming die investeert in mensen voor wie de reguliere arbeidsmarkt (nog) een stapje te ver is. In het LeerWerkhuis nemen de medewerkers weer deel aan de maatschappij en ontwikkelen ze vaardigheden die relevant zijn voor de doorstroom naar de reguliere arbeidsmarkt. Het Huis van Eemnes is altijd op zoek naar nieuwe samenwerkingen met bedrijven om werkervaringsplekken vorm te geven.

Related posts