Red De Aarde club Eemnes voor Mens en Dier

Zeven jonge vrienden uit Eemnes zetten zich al ruim twee jaar in voor een betere wereld. Ze steunen goede doelen voor mens en dier. Deze decembermaand van vrede zetten zij zich in voor Amnesty met een kaartenschrijfactie. Waarbij ze politieke gevangenen een lieve groet stuurden (zie foto) . Een schrijfactie die ook bij de Hobbitstee in groep 8 is gehouden. Verder haalden ze eerder al bijna 1000,- euro op voor het Wereld Natuur Fonds (WNF).

Het begon allemaal met een van spontane actie van Barend van der Heiden (11 jaar), twee jaar geleden. Hij las over de ‘Red de Tijger’ actie van het Wereld Natuur Fonds (WNF). En kwam in actie. Zo haalde hij met ballengooien op Koningsdag een leuk bedrag op. Verder maakte hij zelf een collectepotje en ging op pad. Daarna kwam een actie voor de zeeschildpad waarbij hij hulp kreeg van zijn vriendin Nanouk van der wal (12 jaar). Samen hadden ze nog meer succes en plezier, zo haalden ze veel geld op.  Ook werd er digitaal geld gestort door vrienden en familie met een leuke eigen WNF website en Facebook filmpjes. Neef Olivier van Lierop (12 jaar) was ook WNF Ranger en samen bedachten ze de krachten te bundelen en een club te starten. Zo was de ‘Red De Aarde’ club of de RDA geboren. Al snel deed ook Isa van Dijkhuizen (11 jaar) mee met de SOS Koala actie. Ook vrienden van de Hobbitstee Max Bakker (12 jaar) en Storm Bakker (12 jaar) deden vaak mee met o.a. Red de Jacquard. Ook de beste vriendin van Nanouk; Pien De Coo was vanaf het begin van de partij. Samen spraken ze vaak af in hun clubhuis aan de Laarderweg om plannen te bedenken.

Misschien heeft u ze weleens aan de deur gehad. Of hebben ze een klusje gedaan, lege flessen opgehaald, een appeltje of koekjes aan u verkocht. Mocht dat nog niet zo zijn dan hopen ze u in de toekomst te zien bij een volgende actie voor mens, dier of aarde. Met iedereen in Eemnes hopen ze op een mooi, vredig en succesvol ‘Red de Aarde ‘jaar. Liefs van de RDA club  

Related posts