HERDENKEN EN VIEREN

Midden in ons mooie dorp staat in het Plantsoen

Één keer per jaar komen wij er samen om stil te staan bij de oorlogsslachtoffers en ons te bezinnen op onze vrijheid en het bewaren ervan.

Door de wereldwijde Coronapandemie kunnen wij dit jaar voor de tweede keer niet samenkomen en dat is jammer. Zeker in bange en onzekere tijden hebben wij er behoefte aan samen te komen en ons getroost te weten.

Het monument is een bekende plek en herinnert de bewoners van Eemnes eraan dat mensen hun leven hebben gegeven voor onze vrijheid en dat wij ons best moeten doen om die vrijheid te behouden.

Op het monument staan de woorden:

‘ Herdenk – Bezin – Wees Waakzaam.’

De Vereniging Vrijheidsmonument Eemnes, kortweg VVE, probeert die waakzaamheid te bevorderen door het organiseren van de jaarlijkse herdenking, uiteraard in samenwerking met de gemeente, het bezoeken van de groepen 7 van de Eemnesser basisscholen, het organiseren van een jaarlijkse ‘scholierenherdenking’ en het organiseren van de gedichtenwedstrijd, met als hoofdthema ‘ Vrijheid ‘

Ook onderhouden wij contacten met jet Nationaal Comité 4-5 mei.

De tijd komt er weer aan, dat wij bewust stil zullen staan bij onze bevrijding en de herwonnen vrijheid. Ik wil u oproepen om af en toe eens langs ons mooie monument te lopen en er daadwerkelijk stil te staan.

Neem uw kinderen ook mee, zodat wij allemaal ons weer bewust worden van onze vrijheid en bovenal, dat wij die vrijheid moeten koesteren.

Houd u vooral ook de plaatselijke krant in de gaten voor de herdenking op de vierde mei.

Marga Hilhorst

Voorzitter VVE

Related posts