hulporganisatie ’ZOA’

Eemnesser Jan Stern is als coördinator voor de hulporganisatie ’ZOA’

op zoek naar mensen die het prachtige werk van ‘ZOA’ willen steunen.

Stern: “ Zes jaar geleden ben ik collecte gaan lopen voor deze hulporganisatie en sinds die tijd ben ik mij steeds meer gaan inzetten voor deze organisatie. Omdat ‘ZOA’ met een minimum aan kosten, zoveel doet, voor mensen die werkelijk niets meer hebben, waar ook ter wereld. Zo houdt ‘ZOA’ zich bezig met (nood) hulp bij een gewapend conflict of een natuurramp en bijft vervolgens net zolang aanwezig tot de mensen weer zelfstandig verder kunnen. Dit spreekt mij zeer aan.”

‘ZOA’ houdt zich onder andere bezig met: voedselzekerheid, schoon drinkwater ter plaatse, hygiëne, scholing van jongeren en ouderen, het optimaliseren van de opbrengsten van landbouw en veeteelt, het helpen met het opstarten van een eigen bedrijf en onderhandelen over ( vredes) opbouw. En dat is nogal een uitdaging, omdat er nu ook rekening gehouden moet worden met corona…

 Stel je voor : dan zit je met z’n allen als vluchtelingen in een tentje, het kamp is heel groot, bezaaid met andere tenten en je bent je huis kwijt, je kan niet bij je geld komen en een toekomst lijk je al helemaal niet meer te hebben. Nou daarom is ‘ZOA’ zo druk bezig om wel een goede toekomst te creëren, voor al diegenen die werkelijk niets meer hebben. Wij hier in het rijke westen hebben alles, zij hebben niets? Dat kan toch niet? We kunnen helpen!  Maar niet met een huis-aan-huis-collecte maar wel digitaal. Als u zoa.nl intypt dan kunt u iets doneren, maar als u nog meer wil doen, dan kunt u digicollect.zoa.nl aanklikken en zelf een digitale collectebus aanmaken, dat gaat heel simpel en vervolgens kunt u via uw social media kanalen als : facebook, Whatsapp, linkedIn, twitter enzovoorts uw collectebus aanbieden aan uw vrienden, familie, netwerk noem maar op. Steunt u het werk van ‘ZOA’? Alleen met uw hulp kan deze actie een groot succes worden. Alvast hartelijk dank voor uw hulp.

Related posts