Kanovaren in de ijsbaan

Zaterdag 20 maart is de winter ten einde en begint de lente. Dat moet gevierd worden om 10.30u op IJsbaan De Vaart

Wilgenpad 1 Eemnes

Geheel Coronaproof.

Kanovereniging Meander uit Baarn wil met ijsclub De Vaart samenwerken door kinderen en volwassenen te leren kanovaren in de ijsbaan.

Om op een gemakkelijke manier kennis te maken met het kanovaren in ondiep water. En veilig.

De ijsclub wil graag de ijsbaan voor dit evenement beschikbaar stellen om iedereen de kans te geven  omt het kanovaren te ondervinden en tegelijk te laten zien hoe multifunctioneel de ijsbaan is.

Beide verenigingen demonstreren op deze manier hoe fijn het is op het water zowel in de zomer als de winter.

De ijsclub met het ijs (helaas niet zo vaak als we zouden willen) en Meander met het kanovaren wat vrijwel altijd kan.

Er is deze winter geschaatst! Dankzij hard werken, veel uitproberen om het ijs sneeuwvrij te krijgen en zweetdruppels ondanks de kou, was er een mooie ijsvloer en door goede entreemaatregelen en het werken met tijdsloten vanwege corona kon er, na de opening van de baan door de burgemeester, twee volle dagen geschaatst worden. Dit was na de lange tussentijd en ondanks de beperkingen een groot succes.

Het is nu dus dubbel leuk dat deze oer-Hollandse sporten elkaar, op deze intussen historische plek, ontmoeten en aanvullen

Het ijs is nu weg maar de baan staat nog vol water en voordat er straks schapen zullen grazen willen we op deze manier de winter afsluiten en de lente verwelkomen.

20 maart 2021 10.30u Entree is gratis.

Belangstellenden kunnen naar de ijsbaan komen en, met inachtneming van de anderhalve meter afstand bij entree en rond de baan kennismaken met de fantastische kanosport.

IJsmeester Reijer Manten

kano-instructeurs: Nico Fris en John Veldman

Related posts