Live vanuit het Huis van Eemnes: cultureel avondje met lezing en muziek

Eemnes, 10 maart 2021 – Donderdag 18 maart presenteert het Huis van Eemnes het maandelijkse cultuurprogramma Rondje Cultuur via een livestream. Vanaf de bank kun je genieten van een lezing van Gerard Beentjes en Elize van der Werff over het boek De 1,5 meter dans en een muzikaal optreden van Blauwe Vinkjes. Het programma is gratis te bekijken.

Wat: cultureel programma Rondje Cultuur
Waar: via livestream
Wanneer: 18 maart, 20.00 uur

De 1,5 meter dans
Gerard Beentjes en Elize van der Werff geven een voordracht uit uitgave De 1,5 meter dans. Tijdens de eerste lockdown begonnen zij met dit project. Honderd dagen lang maakten zij iedere dag een gedicht en een bijpassende tekening. Een bundel van ervaringen, vooral over hoe zij deze periode hebben beleefd. De bijdragen zijn soms grappig, dan weer melancholisch, filosofisch of politiek getint.

Blauwe Vinkjes
Het duo Manon Blaauw en Kevin van den Berg van Blauwe Vinkjes geven al spelend en zingend hun visie op het sociale gedrag van nu. Tijdens de lockdown zaten zij niet stil en hebben opgetreden voor mensen die aan huis gekluisterd zaten. Hierdoor kon juist deze kwetsbare groep genieten van een Bingo of herkenbare, nostalgische liedjes. Speciaal voor Rondje Cultuur maken zij een eigen mix van ‘Blauwe Vinkjes’ met onder meer herkenbare klassiekers van artiesten als Boudewijn de Groot, Herman van Veen en Wim Sonneveld. Dat wordt heerlijk meezingen vanaf de bank!Livestream
Rondje Cultuur wordt live gestreamd vanuit het Huis van Eemnes. De link komt te staan op de website van het Huis van Eemnes. Het programma duurt circa een uur.

Related posts