Plaatjes vullen geen gaatjes

Het valt niet mee om eens per zoveel weken een stukje voor de Rotonde te schrijven. Zeker omdat er niet zoveel “politieks” gebeurt in het dorp. Het stilstandbeleid van de grootste coalitiepartij Dorps-belang, en het  daaruit voortvloeiend gebrek aan nieuwswaardige berichten,  komt pijnlijk naar buiten in het vorig nummer van de Rotonde. Daarin weet Dorpsbelang niet meer dan een foto te plaat-sen. De afspraak met alle gemeenteraadsfracties is “nieuws van de raad”. Maar zij plaatsen een foto  van Eemnes in de sneeuw, en dat  tijdens een periode waarin de hoogste temperaturen ooit in februari gemeten zijn. Maar ja; als de inhoud op is…

Terwijl er toch genoeg is waar de grootste coalitiefractie iets over zou kunnen schrijven.  Over het bericht in de Gooi- en Eemlander dat 

er veel te weinig gebouwd wordt om aan de Eemnesser behoefte te voldoen.   Of over het Hilt terrein dat al bijna een jaar  braak ligt. En over het klimaatbeleid dat stilstaat omdat er door de coalitie gegokt wordt op een uiterst onzekere ontwikkeling in de toekomst. 

Kortom, deze coalitie komt tot niets, en blokkeert alle initiatieven.  Aftellen dan maar tot de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022. En hopen dat Eemnes dan voor aanpakken in plaats van stilstaan kiest.

Intussen timmert de VVD landelijk aan de weg, en VVD Eemnes doet dat ook vanaf de Eemnesser oppositiebanken. De buitenwereld gaat gewoon door, of de Eemnesser coalitie nu mee doet of niet. Want plaatjes vullen geen gaatjes …

VVD fractie

Emil Schade, Monique van der Linde, Bas Roorda

Related posts