Eemnes groent

Onlangs heeft onze gemeente weer landbouwgrond aangekocht ten noorden en ten zuiden van de kern van Eemnes. Zoals het een goede gewoonte is bij ons zullen die gronden weer geleidelijk worden benut voor woningbouw en wat bedrijven. Wat ons betreft ligt daarbij nadruk op bescheiden en betaalbare woningen voor starters en senioren. Met dat laatste breng je de doorstroming op gang en komen er meer huizen vrij voor gezinnen. Dat alles natuurlijk binnen de financiële mogelijkheden van de gemeente.

Niet alle grond zal bebouwd worden en het zal nog wel even duren voor ook dit stuk Eemnes af is. Wij vinden dat je al die grond niet maar gewoon ongebruikt moet laten liggen tot je gaat bouwen. Er ligt een kans om Eemnes groener te maken en mens en dier daarvan te laten profiteren. Waarom niet de stukjes die niet bebouwd gaan worden benutten voor vogelbosjes? Waarom niet een rijtje knotwilgen langs de sloot en een wandelpaadje erbij? Waarom geen looprondje ijsbaan? 

Direct aansluitend aan de Noordbuurt ligt een groot perceel van de gemeente. Het lijkt ons een kleine moeite om ook daar een deel van te benutten om een looproute te maken, zodat je ook een rondje Noord-buurt kunt doen. Uiteraard zien we ook graag schapen en koeien in de wei. Het een hoeft het ander niet uit te sluiten. En natuurlijk ook inzaaien met wilde bloemen voor de insecten!

Wij denken dat zoiets toch tegen beperkte kosten te regelen moet zijn. Zo gaat Eemnes dus niet alleen groeien, maar wordt het tegelijk groener. Dat bedoelen wij met Eemnes groent. 

Fractie PvdA 

Related posts