Gooise vierdaagse online

Voor het tweede jaar op rij moet de Gooise vierdaagse die in juni gepland stond worden afgelast, maar er is ook goed nieuws: de vier wandelroutes kunnen voor het eerst ook op eigen gelegenheid worden gelopen. De digitale versie van de vierdaagse is vanaf 24 april beschikbaar op de website www.wandelvierdaagsehetgooi.nl.

,,We zijn dolblij dat we deze service kunnen aanbieden aan ons trouwe wandellegioen”, zegt voorzitter Tim Bitter van de wandelstichting. ,,Met de naderende meivakantie en het ontluikende voorjaar kunnen de liefhebbers nu toch op pad in onze eigen prachtige omgeving”, zegt de Eemnesser.

Alle routes zijn bijgewerkt en voeren de deelnemers door Eemnes, de Eempolder, de Baarnse bossen, de landgoederen in ‘s-Graveland, langs de voormalige Zuiderzeekust en de heidevelden rond Laren en Blaricum. De afstanden variëren van 5 tot 40 km.

Bitter: ,,In dit coronatijdperk wordt er veel gewandeld, het is gezond en je blijft er jong bij. Wij hopen hiermee dan ook in een behoefte te voorzien voor iedereen die erop uit wil en bovendien kom je op de mooiste plekken van onze regio. Hopelijk kunnen we dit najaar ook weer op pad met onze populaire groepswandelingen. Dat zal ongetwijfeld een schitterende wandelreünie worden.”

Twee jaar geleden trok de Gooise vierdaagse het recordaantal van 1670 deelnemers, waarvan velen afkomstig uit Eemnes. Volgend jaar staat het wandelevenement gepland van 22 tot en met 25 juni.

Related posts