1e Eemnesser Dorpsquiz nu al goud!

Jaren geleden kregen wij, het Feestcomité Eemnes, een suggestie om eens na te denken over de organisatie van een Eemnesser Dorpsquiz. In het zuiden des lands bleek dit fenomeen al vermaard, maar bij ons in Eemnes was dit tot op dit jaar nog niet bekend. Een dorpsquiz daagt de deelnemende teams uit om veel verschillende soorten kennisvragen te beantwoorden, zoals over het dorp als algemene(re) aspecten. Daarnaast moeten de handen uit de mouwen worden gestoken in de vorm van allerlei doe-opdrachten. Al met al een erg leuk evenement en kijkende naar de succesverhalen van de meer zuidelijk gelegen dorpen waar dit al jaren plaatsvindt waren wij als Feestcomité direct enthousiast om dit ook eens in ons mooie dorp te organiseren! 

Helaas hebben wij naast de organisatie van Koningsdag, 5 mei en de feestweek niet eerder de tijd gevonden om ons hierin te verdiepen, maar het idee is altijd blijven borrelen. Wat ons wederom enthousiast maakte was de enorm succesvolle pubquizavond tijdens de Feestweek 2019. Toen de coronapandemie de kop opstak en al onze normale activiteiten niet meer mogelijk waren, werd er binnen het Feestcomité snel gekeken naar wat nog wel kon en bovendien binnen de huidige richtlijnen te organiseren was. En zie nu: de eerste Eemnesser Dorpsquiz is een feit! Een dorpsquiz is een tijdrovende taak, zowel nu voor de teams om aan deel te nemen maar zeker ook toen wij begonnen met de organisatie, helemaal wanneer blijkt dat door de op dat moment geldende coronamaatregelen de 5 weken durende quiz volledig digitaal moest plaatsvinden: Naast brainstormen over een diversiteit aan opdrachten, moest er ook een online vorm gevonden worden. Het was voor ons dan ook een grote beloning dat zodra de registratie open was binnen no time 64 teams zich hadden aangemeld voor de eerste Eemnesser Dorpsquiz! 

Meteen vanaf de eerste minuut bleek ook een groot aantal teams méér dan fanatiek te zijn. Alles wordt letterlijk uit de kast gehaald om tijdens deze 5 weken durende quiz bovenaan te zullen eindigen. De ingestuurde foto- en video-opdrachten worden dan ook steeds origineler, creatiever en professioneler. 

Tijdens een diversiteit aan vragen en opdrachten worden de deelnemers onder andere uitgedaagd om Engelse sporten te beoefenen, teamcaptains te schminken, uitslagen van sportwedstrijden te voorspellen en wordt de algemene stratenkennis van Eemnes en hun smaak op de proef gesteld. De komende weken zullen de teams onder andere nog een ‘escapetour’ voor hun kiezen krijgen en zullen ze zich van hun muzikale kant moeten laten zien. Medio juni zullen de winnaars van de Eemnesser Dorpsquiz bekend worden gemaakt en zal het winnende team zich een jaar lang ‘Winnaar Eemnesser Dorpsquiz 2021’ mogen noemen. 

Dat het zo leeft in Eemnes geeft ons een super goed gevoel en wij willen dit evenement dan ook graag een vervolg gaan geven. Wat is er mooier dan door ons dorpse stadje te rijden en de meest vreemde taferelen tegen te komen (denk aan: strijkplanken op auto’s en mensen snorkelend in de singels) en bovendien om mensen zoveel plezier met elkaar zien te beleven. Daar doen we het voor! 

Nieuwsgierig naar deze dorpsquiz? Volg ons dan via Facebook en Instagram of kijk dan op www.feestcomite-eemnes.nl 

 Stichting Feestcomité Eemnes 

Related posts