Boom planten

Zou je vandaag een boom planten als je weet dat morgen de wereld vergaat? Zo luidde de titel op een van de documenten die we eerder deze week als raadsleden ontvingen.

Ja natuurlijk, is het antwoord voor iemand met hoop. Nee niet, zou iemand zeggen die zich er al bij heeft neergelegd. Nu kan het planten van een boom al een voldoening op zich zijn. En als je het samen doet, kan het ook nog eens veel plezier geven. Alleen al om de voldoening en het plezier zou je al een boom kunnen gaan planten, op welk moment dan ook. 

Dat samen dingen doen veel plezier kan geven, hebben we afgelopen weken gezien toen maar liefst 600+ Eemnessers actief waren met de dorpsquiz. Vele anderen, Eemnesser of niet, hebben er wellicht ook mee van doen gehad en plezier beleefd aan al die rariteiten die zich in het dorp afspeelden. 

Het samen doen van activiteiten, hoe gek soms ook, voortkomend uit de dorpsquiz, heeft voor veel leuke momenten gezorgd. Dank aan het feestcomité voor wekenlang verzorgen van lichtpuntjes!

Er schijnt ook licht aan het einde van de coronatunnel. Niet het einde van de wereld, maar het einde van maanden lockdown lijkt eraan te komen. Wellicht een goed moment om een boom te gaan planten.

Groet René van Schaik, CDA Eemnes

Related posts