Eemnesser Namenboek te koop!

Wanneer je van Eemnes houdt en graag een echt Eemnesser boek in de kast wilt hebben dan mag je het nieuwe Eemnesser Namenboek niet missen!

Het boek is samengesteld ter ere van het 40 jarig jubileum van de Historische Kring Eemnes. De auteurs troffen tijdens hun onderzoek een groot aantal namen waar veel geschiedenis achter schuil bleek te gaan. Aanvankelijk gingen zij uit van een boek met zo’n honderd pagina’s. Dat aantal is ruim overtroffen. Resultaat is nu wel een uniek boek met maar liefst 240 bladzijden: prachtig uitgevoerd in kleurendruk voor slechts € 12,50! Een niet te missen naslagwerk voor als er weer eens een Eemnesser Dorpsquiz wordt georganiseerd!

Het boek is geschreven door Jaap Groeneveld, Henk van Hees, Wiebe van IJken en Dick Scherpenzeel, vier actieve leden van de Historische Kring Eemnes. Zij hebben elk een deel van het boek voor hun rekening genomen.

Wat je ook maar kunt bedenken aan namen binnen de gemeente Eemnes, wordt in dit boek behandeld. Natuurlijk wordt de naam Eemnes verklaard maar daarnaast wordt de lezer getrakteerd op namen van polders, erven, maten, kampen, stukken grond, weteringen, waaien, sloten, dijken, stegen, oude wegen, straten, huizen en andere bouwwerken. Alleen familienamen komen niet aan bod. Veel informatie is nooit eerder gepubliceerd! Verder wordt het boek opgefleurd door een variatie aan foto’s en kaartmateriaal.

Het eerste exemplaar is op 29 mei in een kleine bijeenkomst overhandigd aan burgemeester van Benthem. Het is (uitsluitend á contant) te koop in de Oudheidkamer, elke zaterdagmiddag tussen 14.00 en 16.00 uur. Online bestellen is ook mogelijk. Op de website van de Historische Kring Eemnes is hierover nadere informatie te vinden.

Related posts