Johanneskerk ook als stiltecentrum

LAREN-EEMNES – 1 juni 2021. Nu de Johanneskerk gerenoveerd en ingericht is, kunnen er kerkdiensten en andere bijeenkomsten in deze 500 jarige, worden gehouden. Tijdens Pinksteren was het na anderhalf jaar weer mogelijk een eerste kerkdienst te houden. Met ingang van zaterdag 5 juni staan de rode deuren van de Johanneskerk van 13.00 tot 16.00 uur open als stiltecentrum voor hen die even binnen willen zijn en een kaarsje willen branden. Dat is ook mogelijk op de zaterdagen 12 en 19 juni.

Hiermee eindigt de mogelijkheid om een ‘kaarsje te branden’ op de woensdagmiddag in de Ontmoetingskerk zoals dat de afgelopen maanden het geval was en waar door velen gebruik van is gemaakt. Vanaf 26 juni tot en met 11 september, Monumentendag, is de kerk open op alle zaterdagen van 13.00 tot 17.00 uur. Dit in het kader van de jaarlijks door de Protestantse Gemeente Laren Eemnes (PGLE) georganiseerde ‘Open Johanneskerk’.   

Related posts