Criterium dé Eemnes, de start van weer een ‘normaal’ leven!

Na ruim anderhalf jaar geen evenementen en een aangepaste levensstijl, gloort er weer licht aan de horizon . Covid-19 heeft de samenleving het afgelopen jaar ernstig ontwricht, de angst in het begin van de pandemie heeft gelukkig plaats gemaakt voor optimisme om weer mooie dingen te gaan doen met z’n allen.

Na het grote succes van de vorige drie edities van Criterium dé Eemnes, gaat het criterium weer kleur geven aan de feestweek van de KPJ. Het sluitstuk van de feestweek is elk jaar een hoogtepunt met veel deelnemers en publiek. De meer dan honderd wielrenners verdeeld over de vier verschillende klasses en de duizenden mensen langs het parcours die de renners aanmoedigen, maken van deze dag een geweldig spektakel!

Wielrennend Eemnes en omstreken kunnen zich weer gaan klaar maken voor het grootste wieler evenement in de regio en ver daar buiten. De wielerkoers waar iedereen die een racefiets heeft aan mee kan doen, is populair voor beginnelingen, maar ook voor de echte profs.

Wordt het weer een massasprint of gaat de winnaar solo naar de eindstreep? Zondag 12 september zullen we het weten. De kampioenen van de afgelopen edities zullen erop gebrand zijn om hun titel te prolongeren, maar de concurrentie ligt niet te slapen en zal deze ronde met hoofdletters in de kalender zetten.

EK dikke banden race

Jazeker, het EK is wederom toegevoegd aan deze dag. Met een “gewone” fiets kan iedereen de strijd aangaan tijdens de dikke banden race, hierin geldt wel dat je fiets geen extra versnellingen heeft en dat je op zijn minst verkleed bent. De wedstrijd zal over twee rondes gaan en de winnaar zal eeuwige roem vergaren.

Naam en faam

Tijdens het criterium is de Groene poldertrui samen met de eeuwige roem de motivatie om dit prachtige evenement te willen winnen. Met recht kunnen we dan ook zeggen dat de wedstrijd naam en faam heeft gekregen. De mooie complimenten van binnen en ver buiten Eemnes maken ons trots. Het publiek, de entourage, de speakers, de rijders en alles er omheen hebben veel indruk gemaakt voorgaande edities. Het publiek stond op de banken te springen en de tuinen waren gevuld met een kolkende mensenmassa. Zelfs de aanwonenden hingen massaal de vlaggen uit wat natuurlijk een prachtig gezicht was.  

Snel, sneller en snelst en supersnel

Het unieke van dit criterium is, is dat je je kwalificeert met een tijd tijdens één van de twee tijdritten (14 juli en 11 augustus), daarmee word je ingedeeld in één van de vier klasses, de vrouwen rijden weer hun eigen race. Voor de minder ervaren rijders is er de oefenavond, ook wel de bochtenavond genoemd. De deelnemers kunnen hun skills verbeteren met hulp van ervaren rijders.

Nu het Criterium dé Eemnes al een paar jaar op de kaart staat zal de strijd om de felbegeerde “Groene Polder Trui” nog verder gaan los bartsen en zullen trainingskampen, ploegentactiek en specifieke criterium trainingsschema’s voor de dag gehaald gaan worden. Tijdens de tijdritten begint meestal de gezonde spanning al te komen. In welke groep kom ik terecht en wat worden mijn rivalen! Uit ervaring weten we nu dat de mentale wedstijd in de week vooraf al hoog opgespeeld wordt en dat soms de kans op een overwinning tijdens de feestavond al wordt vergooid. Maar laat je vooral niet tegen houden om je droom waar te maken!

Dus voor iedereen die uit Eemnes komt en of uit de regio, meld je dan aan voor het criterium en voor één van de kwalificatie avonden. Let op, de kwalificatieavonden zijn 14 juli en 11 augustus in de Eemneser polder.

Wil je meer weten of mee doen aan het criterium, meld je dan aan op de website www.criterium-eemnes.nl of volg ons op facebook.

Related posts