Woningnood

In de vorige editie van De Rotonde stond er al iets vanuit de VVD over woningbouw. Tevens stond er in De Rotonde een item over de Toekomstvisie 2030. Welk scenario we ook kiezen, we zitten met een aantal feiten. De woningnood onder de jongeren is hoog en er is een grote vraag naar betaalbare (koop)woningen. De bouwaantallen voor de toekomst zijn door de huidige coalitie (DorpsBelang en PvdA) vastgezet en naar beneden bijgesteld en er is zelfs besloten om in 2022 in Zuidpolder helemaal niets te bouwen. Dit omdat er dan zogenaamd vanuit de gemeente een bouw op de HSSen

De Hilt-locatie zal plaatsvinden. Een gemiste kans voor een inhaalslag noemen wij dat, daar als het aan ons had gelegen beide locaties reeds gebouwd en bewoond waren.

Bestaande bouw is overigens door jongeren al helemaal niet te betalen dus het moet van nieuwbouw komen wil je als midden twintiger, jong gezin, op jezelf gaan wonen. Als CDA snappen we zo’n besluit als een bouwstop dan ook niet. We willen het dorp jong en levendig houden. Dan moeten we ook durven investeren en minstens de woningbehoefte van onze eigen inwoners beantwoorden.

Fractie CDA Eemnes, Rene, Mirjam en Pieter

Related posts