Bouwen voor starters en senioren

Ook in Eemnes is er sprake van grote krapte op de woningmarkt. U vraagt zich wellicht af wat doet de politiek hieraan? Nou, we bouwen deze coalitieperiode meer woningen dan in alle vorige raadsperioden. 

Bijvoorbeeld bij de Hink Stap Sprong komen acht woningen en achtentwintig sociale huurappartementen. Bij De Hilt wordt een gevarieerd aantal (53) woningen en appartementen

gebouwd voor met name starters en levensbestendige woningen voor senioren. In combinatie met de Zuidpolder worden er de komende twee jaar meer dan 140 huur- en koopwoningen gebouwd waarvan 65 procent in het sociale en middeldure segment. Hiermee wordt een flinke slag geslagen om Eemnessers aan een nieuwbouwwoning te helpen. 

We zien in deze bizarre woningmarkt natuurlijk ook dat beleggers betaalbare woningen kopen en ze voor hoge prijzen verhuren. Dat proberen we met een zelfbewoningsplicht en minimale woonduur van zeven jaar tegen te gaan. Eerder eruit kan, maar dan betaal je een boete.

DorpsBelang wil het liefst ervoor zorgen dat zoveel mogelijk Eemnessers in aanmerking kunnen komen voor een woning. Daarbij horen ook jongeren die voor studie verhuisd zijn en weer willen terugkomen. Vergeleken met vroeger biedt de landelijke wetgeving daar helaas weinig mogelijkheden voor, maar elke mogelijkheid die er is pakken we aan. 

Kortom, DorpsBelang staat voor bouwen voor de juiste doelgroepen en voor een groei die past bij Eemnes. Mensen moeten kunnen worden opgenomen in de door ons allen gewaardeerde

dorpscultuur. Daar zetten we ons voor in en dat zullen we blijven doen!

Fractie van DorpsBelang

Related posts