De Polder van Eemnes door de ogen van Hung Hoang

“Ik wil jullie laten zien hoe mooi de Polder van Eemnes,” vertelt Hung Hoang over het verschijnen van zijn fotoboek in november van dit jaar. Een voorproefje van het boek laat hij op donderdag 21 oktober a.s. zien tijdens Rondje Cultuur in het Huis van Eemnes.

Vooraf kunnen geïnteresseerden het boek al bestellen voor de speciale intekenprijs van vijfentwintig euro.  U kunt met een mailbericht sturen naar fotohunghang@gmail.com om het boek voor de intekenprijs in uw bezit te krijgen.

U krijgt dan ook de uitnodiging voor de presentatie van het boek op zaterdag 20 november a.s. in het Huis van Eemnes.

In dit boek heeft Hung een selectie van honderd polderfoto’s bij elkaar gezocht, een keus uit meer dan tienduizend kleurenfoto’s die hij gemaakt heeft tussen 2009 en 2021. Hij nodigt u in zijn boek uit om met hem mee te genieten van de schoonheid van het polder en de beelden van mensen en dieren in het landschap.

Fotograferen is voor Hung meer dan het mooie landschap vastleggen. Het is alles bij elkaar voor Hung. “Fotograferen is voor mij mediteren. Als ik kijk, zie ik hoe speciaal sommige dingen in mijn leven zijn, Als ik een foto maak, dan zie ik mijn emotie. Ik zoek de balans tussen stilte en beweging; ik zie kleuren die ik nog niet eerder heb gezien, de schoonheid van het licht tegen de wolken.

Ik zie de stilte en de beweging om mij heen terug in de mensen, de vogels, de koeien. Als fotograaf ervaar ik hoe mooi het leven is ook tegenover de drukte van elke dag. Ik zie de positieve dingen om mij heen.”

Hung vertelt verder: “Spelen met licht, dat is voor mij fotografie. Het gaat mij niet om de techniek. Ik zie niet alleen dat een veld zonnebloemen mooi is, maar plotseling valt me op hoe bijzonder het licht erop valt en dan druk ik af voor een foto. Daarom gebruik ik vaak tegenlicht, want dan zie ik andere kleuren, veel meer kleuren dan anders.”

En dit is terug te zien in het boek “De Polder van Eemnes door de ogen van Hung Hoang”, waarin u naast boeren, wandelaars en fietsers ook een visser en een vogelaar aantreft tussen kleurrijke foto’s van zwanen, grutto’s, koeien en een lama.

Related posts