DORCAS

Jan Stern uit Eemnes organiseert op zaterdag 6 november een inzamelingsactie voor de hulporganisatie Dorcas in supermarkt de Coop. Stern is verbonden aan de Evangelische Gemeente Eemnes. “Ik wil samen met andere leden van onze kerk er zijn voor mensen die alles zijn kwijtgeraakt.”

Stern organiseert jaarlijks, behalve vorig jaar niet in verband met corona, deze actie. Voorheen altijd in de Boni, nu in de Coop. Stern: “Acht jaar lang waren we welkom met onze actie in de Boni, een geweldige tijd, maar deze supermarkt heeft nu zijn handen vol aan een doorlopende en waardevolle actie voor de plaatselijke voedselbanken.” Stern is met open armen ontvangen in de Coop. “We krijgen daar alle ruimte om op zaterdag 6 november onze negende inzamelingsactie te houden.”

“Dorcas gaat pas weer weg als de bevolking weer voor zichzelf kan zorgen”

Wat Stern zo aanspreekt aan Dorcas is dat de hulporganisatie zich richt op blijvende veranderingen in plaats van vluchtige hulp: “Dorcas is vrijwel direct aanwezig op plaatsen waar er een natuurramp heeft plaatsgevonden, geeft hulp en gaat pas weer weg als de bevolking weer voor zichzelf kan zorgen. Ook bij gewapende conflicten geeft Dorcas de noodzakelijke hulp aan vluchtelingen, die werkelijk alles zijn kwijtgeraakt. Tenslotte bestrijdt Dorcas armoede in de Oostbloklanden.”

Voorheen werd er voedsel ingezameld, maar nu wordt er in verband met corona geld opgehaald. “We werken met een ouderwetse collectebus. Ook kunt u geld doneren door middel van een machtingskaart of QR-code op uw telefoon. Het is ook mogelijk thuis een eigen digitale collectebus aan te maken. Dit doet u door ‘Dorcas-collectebus’ in te typen op uw computer en vervolgens deze bus te delen via uw WhatsApp- en Facebooknetwerk.”

“Steun is nu in deze coronatijd harder nodig dan ooit

Stern benadrukt dat de steun nu harder nodig is dan ooit, omdat door corona de problemen steeds omvangrijker worden. “Ieder beetje helpt, vooral in deze moeilijke tijd. Hopelijk zie ik u 6 november in de Coop. Alvast heel veel dank voor uw steun.”

Related posts