Ark of Schaapskooi?

Er zijn twee initiatieven in Eemnes voor een nieuw café. Beide bij de oude haven op een plek waar het volgens het huidige bestemmingsplan niet mag. Uiteraard moet er wel een keuze gemaakt worden. Twee cafés op die plek is wat veel. Eerder leek een kleine meerderheid in de gemeenteraad een voorkeur te hebben voor de Ark in de haven. 

Als PvdA vinden we dat Eemnes weer een café moet hebben en dat beide initiatieven een eerlijke kans moeten krijgen nu een andere plek in het centrum van ons dorp niet haalbaar is. Er moet een afweging gemaakt worden tussen het belang van een café, het historische karakter van de haven en het uitzicht over de polder. Ook moet er ruimte blijven voor andere activiteiten op het havenplein. Soms moet je de heilige huisjes maar eens vergeten en wat creatiever denken. Het mag echter niet zo zijn dat hiermee het ‘hek van de dam’ is en dat allerlei andere plannetjes die aan onze polder knagen in beeld komen. 

Als gemeente zijn we mans genoeg om hier zelf over te beslissen, maar misschien moeten we wat ‘polderen’ met de provincie. Voorop moet staan dat Eemnes een gezellig café krijgt waar we een kopje koffie kunnen drinken, met onze (klein)kinderen van de polder kunnen genieten en een potje bier kunnen doen. Eemnes moet er nog mooier en gezelliger van worden!

Fractie PvdA

Related posts