Op bezoek bij: Mondzorg Irene

Mondzorg Irene, centraal gelegen aan de Braadkamp met diverse (para)medische buren is een tandartspraktijk met een uitermate compleet dienstenpakket. Irene Koelewijn-Blotenburg streek hier op 1 februari 2020 neer nadat zij in 2016 aan de Universiteit Nijmegen afstudeerde en in de tussentijd als tandarts werkte in praktijken in Bunschoten, Harderwijk en Almere. “Ik kom zelf uit Bunschoten en kende Eemnes natuurlijk als een aantrekkelijk dorp. Toen deze tandartspraktijk beschikbaar kwam, wist ik eigenlijk meteen dat ik deze kans met beide handen moest aangrijpen. Ik kan oprecht zeggen dat ik nu na een kleine twee jaar geen seconde spijt heb van mijn beslissing, in tegendeel!`

                   Irene wordt in haar praktijk bijgestaan door twee tandartsassistenten, Alenka de Lange-Gerrissen en Corinne Brouwer-Smit. Beiden leerden Irene al eerder kennen bij een andere tandartspraktijk en wisten al snel dat ze bij Mondzorg Irene wilden gaan werken.. “Het klikte meteen tussen ons.” Naast dit trio telt de praktijk ook nog een mondhygiëniste, Roxanne Rigter, opgeleid aan de hogeschool Utrecht.

                   Zoals gezegd biedt Mondzorg Irene een uitgebreide keuze aan mondzorg, zoals het gewone periodieke mondonderzoek, behandeling van ontstoken tandvlees, vullingen, kronen, bruggen, protheses, bleken en facings. Speciaal is  er aandacht voor angst en voor kinderen. ´ Bij beide is het heel belangrijk alle tijd te nemen enduidelijk uit te leggen wat je gaat doen en zo de patiënt gerust te stellen en niet te verrassen.`, zegt Irene.

Mondzorg Irene is inmiddels een bloeiende tandartspraktijk, zo bloeiend dat een verhuizing naar een ruimer pand noodzakelijk is. `We hebben nu nog maar een behandelstoel en dat komt in combinatie met de vraag naar mondhygiëne niet goed uit. Daarom hebben we op Braadkamp 15a, in het zelfde rijtje, een fors grotere praktijkruimte gevonden waar we vanaf 1 januari over twee behandelkamers beschikken met mogelijke uitbreiding voor een derde kamer. Tevens breidt het team per mei 2022 uit met een (paro)preventieassistente. Mondzorg Irene kent geen patiëntenstop en na onze uitbreiding zal dat zeker ook in de toekomst zo kunnen blijven. Als de huidige coronaperikelen het toelaten hopen we op 8 januari 2022 een open huis te organiseren voor onze cliënten en belangstellenden`, zegt een enthousiaste Irene tot besluit. 

Related posts