Vele mogelijkheden voor vrijwilligers in het Huis van Eemnes

Als vrijwilliger kun je een bijdrage leveren aan de maatschappij! Dat zijn grote woorden. Het is ook helemaal prima om vrijwilligerswerk te doen omdat je het erg leuk vindt, anders je dag niet gevuld krijgt of het als opstapje ziet naar betaald werk. Woon je in Eemnes? Denk dan eens aan het Huis van Eemnes met ongekend veel mogelijkheden voor vrijwilligerswerk.

Heb je redelijk technisch inzicht en blijf je graag up to date met allerlei nieuwe technieken? Lijkt het je ook leuk om deze kennis over te dragen? Denk dan eens aan het Bieblab. Hier kan jong en oud kennis maken met 3D printers, Virtual Reality, programmeren, robotica en veel meer. Jij als vrijwilliger kunt op woensdagmiddag alles uitleggen. Geduld is wel een vereiste. En natuurlijk heb je kennis van programmeertalen zoals Scratch en Phyton of weet je zeker dat je dit snel kunt leren.


Ben je meer het lezende type? Bedenk dan dat er iedere dinsdagochtend een BoekStart café is in de bibliotheek. Hoe leuk is het om jonge kinderen en hun ouders te ontvangen in de bibliotheek ervoor te zorgen dat er speelgoed klaar staat? Samen een boekje lezen versterkt de band tussen ouder en kind en stimuleert de taalontwikkeling. Wil jij daarbij zijn? Regelmatig staat er een thema centraal, waarbij we iemand uitnodigen, denk bijvoorbeeld aan peutergym, voorlezen of muziek.


Of voel jij je thuis in een ondersteunende rol met ruimte voor gezelligheid en creativiteit? Kom dan vrijwilligerswerk doen bij De Ontmoeting en neem al je ideeën voor creatieve bezigheden, spelletjes en praatjes mee. Dan kun je bijdragen aan een fijne dagbesteding in het Huis van Eemnes. De deelnemers komen iedere dinsdag van 10.00 – 15.30 bijeen omdat samen dingen leuker is dan alleen. Sommigen zijn fysiek of mentaal wat kwetsbaarder en anderen willen niet eenzaam worden. Help jij de vaste kracht mee om er een mooie dag van te maken?

Er zijn nog veel meer mogelijkheden voor vrijwilligerswerk in het Huis van Eemnes. Zoals in de horeca, bij het theater of de schoonmaak

Contact

Neem voor informatie over vacatures contact op met Priscilla van der Vegte, coördinator VC BEL, 06-82311097, info@vcbel.nl of kijk op www.vcbel.nl. Persoonlijk afspreken kan ook, wees welkom.

Related posts