Natuurlijk begeleiden

Het nieuwe jaar is goed begonnen voor Sambo, therapiepony van de zorgafdeling van Stichting Het Spookbos op de grens van Laren en Eemnes! Hij heeft een fantastisch cadeau gekregen van Petitie Amélie, een online winkel voor kindermeubels, accessoires en speelgoed. Om te zorgen dat Sambo minder last heeft van zijn allergie voor stof en pollen, heeft hij een inhalatieapparaat gekregen. Dit apparaat is vergelijkbaar met een astmapompje. Het helpt Sambo, die last heeft van zijn luchtwegen, om weer makkelijker te ademen en zich fijner te voelen. Voor Sambo is dit heel fijn, maar ook voor alle kinderen en jongeren, die genieten van Sambo tijdens de activiteiten bij de zorgafdeling. Sambo is een van de therapiedieren die aanwezig is bij zorgafdeling De Stal (onderdeel van Stichting Het Spookbos). Naast therapiepaarden zijn er ook andere dieren, zoals bijvoorbeeld een autisme buddyhond. Kinderen en jongeren tot 25 jaar die extra ondersteuning nodig hebben, kunnen er terecht voor begeleiding of psychologische behandeling. Bijvoorbeeld als ze zich somber voelen, angstig zijn of moeite hebben hun gedrag onder controle te houden. Ook kunnen ouders ondersteund worden als ze een vraag hebben over de opvoeding of bijvoorbeeld de interactie met hun kind positiever willen krijgen. Naast de inzet van dieren wordt veel in en met de natuur gewerkt. De stichting was al even aan het sparen voor het inhalatieapparaat en is daarom zeer verheugd dat Petite Amélie dit nu mogelijk heeft gemaakt. Mocht u meer informatie willen over begeleiding voor uw kind, kijk dan op www.natuurlijkbegeleiden.nl.   

Related posts