Skûtsje Lutgerdina Smeltekop:

29 januari: spektakel op de Eemnesser Vaart

IJs en weder dienende gaat het skûtsje Lutgerdina Smeltekop op zaterdag 29 januari terug naar haar ligplaats achter het Eemnesser sluisje.

De bemanning heeft het plan opgevat om dit deze keer op traditionele wijze te laten doen met behulp van 1-pk extra door het inzetten van een echt Friesch paard. We hopen op een mooi spektakel waar de Eemnessers nog lang over zullen spreken. Uiteraard is iedereen welkom om dit pracht spektakel te komen bekijken met daarbij inachtneming van de dan geldende Corona-maatregelen.

De bemanning is verder blij met alle positieve reacties van de Eemnesser bevolking over het prachtig verlichte skûtsje aan het Evenemententerrein. Velen hebben daarvan prachtige sfeerfoto’s geplaatst op hun eigen Facebook pagina’s. Mooi was te horen dat sommigen de lichtjes hebben beschouwd als echte steun in deze donkere tijden.

Oproep: nieuwe leden voor het ToerTeam.

Inmiddels worden plannen gemaakt voor het nieuwe zeilseizoen. Er is plek voor enthousiaste zeilers in ons ToerTeam. U leert hier alle taken uit te voeren en leert alle posities aan boord van het schip en vanuit het ToerTeam is het goed mogelijk door te groeien naar het WedstrijdTeam.

Benieuwd naar al onze verrichtingen, we zijn te volgen op Facebook en Instagram.

Financieel steunen mag uiteraard ook altijd, want het onderhoud van ons varend erfgoed kost heel wat. We beschikken over een ANBI-status, dus dat kan ook fiscaal aantrekkelijk zijn. Lees daarover meer op onze website.

Joop van der Schaaf

06-51580036

Skûtsje Lutgerdina Smeltekop:

Website:             www.skutsjevaarteemland.nl

Email:                  skveemland@gmail.com

Facebook:          https://www.facebook.com/SkutsjeLutgerdinaSmeltekop/

Instagram:         https://www.instagram.com/skutsjelutgerdinasmeltekop/

Related posts