Lunchconcert 17 februari 2022 in het Huis van Eemnes

Het Rosella Duo presenteert een prachtig programma voor viool en piano. Inger van Vliet (viool) en Angélique Heemsbergen (piano) zijn perfect op elkaar ingespeeld en brengen u graag in vervoering met hun meest geliefde muziek.

Voor dit lunchconcert brengt het Rosella Duo een gevarieerd programma met de allereerste sonate die Beethoven schreef voor viool en piano, het prachtige Intermezzo van Schumann en het virtuose Scherzo van Brahms.

Laat u in vervoering brengen door deze twee musici die in dit sprankelende programma hun passie voor de kamermuziek met u willen delen.

Het Rosella Duo presenteert, na meer dan 10 jaar muzikale samenwerking in het Vivezza Trio, nu – als nieuw artistiek initiatief – een prachtig programma voor viool en piano. Inger van Vliet (viool) en Angélique Heemsbergen (piano) zijn perfect op elkaar ingespeeld en brengen u graag in vervoering met hun meest geliefde muziek.

Het Rosella Duo heeft een programma samengesteld onder de titel: ‘Beethoven: Een groot inspirator!’

Op het programma staat de allereerste sonate voor viool en piano die Beethoven schreef. Een die nét wat minder vaak wordt uitgevoerd en daarom verfrissend is voor het publiek. Daarnaast komt de inspiratie van Beethoven naar voren in de bijzondere samenwerking van Robert Schumann en Johannes Brahms in de prachtige F.A.E. Sonate.

Laat u in vervoering brengen door deze twee musici die in dit sprankelende programma hun passie voor de kamermuziek met u willen delen.

Korte omschrijving:

Daar is Ludwig van Beethoven! Op zijn eigen verrassende wijze weet hij de luisteraar mee te voeren met zijn muziek. Zijn klassieke composities krijgen al snel romantische invloeden. Hij inspireert Robert Schumann en Johannes Brahms tot het schrijven van prachtige werken. Een programma met speelse contrasten en onuitputtelijke energie.

Toegangsprijs: 12 euro incl. broodje en koffie. Reserveren gewenst op www.scarbomusia.nl/bespreking.php  of 035-5380827

zaal open om 11:30 u  adres: Huis van Eemnes Noordersingel 4 Eemnes

Biografie Rosella Duo

Het Rosella Duo presenteert, na meer dan 10 jaar muzikale samenwerking in het Vivezza Trio, nu – als nieuw artistiek initiatief – een prachtig programma voor viool en piano.

Inger van Vliet (viool) en Angélique Heemsbergen (piano) zijn perfect op elkaar ingespeeld en brengen u graag in vervoering met hun meest geliefde muziek.

Inger van Vliet is een professioneel en veelzijdig violiste. Als soliste speelde ze de Zigeunerweisen van Sarasate met het Philharmonisch Orkest Mozart. Ze voerde het Vioolconcert van Mendelssohn uit met het Leiden Sinfonietta en speelde het Vioolconcert Nr. 5 van Vieuxtemps met het Westerkamerorkest. Ze gaf recitals in onder meer Vredenburg Leeuwenbergh, speelde met het Vivezza Trio meerdere malen in het Concertgebouw en live op radio 4. Haar talent en enthousiasme voor de viool heeft zij verder ontwikkeld tijdens haar studie aan het Conservatorium van Amsterdam en Utrecht, waar zij was geselecteerd voor de master Solo/Excellence. Zij maakte internationale tournees met het European Union Youth Orchestra o.l.v. Vladimir Ashkenazy en volgde muziekcursussen in binnen- en buitenland op solo- en kamermuziekgebied. Momenteel is zij aanvoerder bij Sinfonia Rotterdam, maakte daarmee onder meer tournees door Brazilië en China. Zij remplaceert geregeld bij Phion, het Balletorkest, Noord Nederlands Orkest en andere orkesten.

Angélique Heemsbergen speelde concerten in Het Concertgebouw en Tivoli Vredenburg. Daarnaast was ze meerdere malen live te horen op Radio 4 vanuit de Spiegelzaal van Het Concertgebouw, tijdens het programma Viertakt Podium, Opium op 4 en vanuit het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum. Als kamermusicus speelt ze in Duo Heemsbergen & Van Jaarsveld, het Vivezza Trio, het Veldtbergen Trio, het Classic Jazztet en met celliste Mariëtte Landheer. Daarnaast is Angélique een veelgevraagd repetitor.
Samen met Nicole van Jaarsveld richtte ze Stichting KamerMuziek Utrecht op. In 2009 behaalde zij haar Master of Music in Performance, met als specialisatie Kamermuziek.  Als docent, repetitor en Coördinator Muziek is ze verbonden aan Het Klooster in Woerden.

Related posts