Ook in Laren gaan de kerken weer open

LAREN/EEMNES – februari 2022. Dinsdagavond 15 februari werden in de persconferentie van de overheid de verlossende woorden gesproken: ‘Het land gaat weer open’, dat zei minister Ernst Kuipers over de verregaande versoepelingen die de komende week in drie grote stappen doorgevoerd worden. Op 15 maart hoopt het kabinet álle maatregelen los te laten.

Het betekent voor de Protestantse Gemeente Laren Eemnes (PGLE), dat met ingang van zondag 20 februari de Ontmoetingskerk aan de Kerklaan in Laren, weer gewoon vol bezet kan worden, dat iedereen naast elkaar kan zitten en dat mondkapjes niet meer nodig zijn. Het kerkkoor zal zich gesterkt voelen nu er ook weer kan worden meegezongen.

Toch zal nog geprobeerd worden afstand te bewaren waar dat mogelijk is. De kerkdiensten, die zondagochtend om 10.00 uur beginnen, blijven vooralsnog via Kerkomroep, You Tube en Facebook uitgezonden worden. 
De controle van het coronatoegangsbewijs vervalt definitief op zondag 27 februari.  

Related posts