Volksuniversiteit Het Gooi

Leer bridgen in Huis van Eemnes

Bij Volksuniversiteit Het Gooi gaan de gezellige en leerzame bridgecursussen weer van start. Er wordt les gegeven op vier niveaus. Van het allereerste begin tot het opfrissen en verdiepen van je kennis. Hans Lof, de bridgedocent staat te popelen om weer te beginnen.

Niets is leuker dan in een groep te leren bridgen en met elkaar te oefenen. En als beginner leer je naast de basistheorie ook direct om te spelen. De 10-delige beginnerscursus ‘Klaverboekje’ start op vrijdag 4 maart om 15.30 uur in Het Huis van Eemnes. Het is een laagdrempelige en vooral leuke manier om te kijken of bridge je ligt.

Kijk voor informatie over alle cursussen op www.volksuniversiteithetgooi.nl/bridge.

Een kijkje in dynamisch Bilbao
Staat Bilbao ook op uw bucketlist?  Deze dynamische en hippe stad aan de Noord-Spaanse kust herbergt veel oude grandeur en design van allure. Dit laatste is niet in het minst te danken aan het spectaculaire Guggenheim museum.

Architectuurhistorica Yvonne Hilgenkamp neemt ons op donderdag 3 maart mee door de straatjes van de Casco Viejo en u bezoekt de Santiago-kathedraal, de art déco-achtige Mercado de la Ribera en het neoklassieke Plaza Nueva. Een boeiende lezing waarin  uiteraard ook de wijnhuizen in de Rioja aan bod komen!

Historische blik op Eemnes
In het ‘Rondje ’t Gooi’ dat de Volksuniversiteit dit seizoen op het programma heeft, hoort natuurlijk ook Eemnes thuis. Alle belangrijke plaatsen tussen Vecht en Eem worden belicht in een lezing en een rondleiding. Gestart wordt met een lezing over Eemnes, op dinsdag 8 maart in het Huis van Eemnes. Wiebe van IJken brengt historische momenten uit de geschiedenis van Eemnes tot leven, eveneens verwerkt in tegels en de historische Canon. Belangrijke Eemnessers door de eeuwen heen zorgen daarbij voor leuke anekdotes.

Voor meer informatie en aanmeldingen: www.volksuniversiteit.nl

Related posts