Atelier Langs Jan exposeert in Theater de Speeldoos

Atelier Langs Jan is een kinderatelier aan de rand van de mooie Pekingtuin in Baarn. Op de Stationsweg nummer 41 vind je ons gezellige atelier. Een oud pandje dat vroeger als stal diende voor huize Peking.

Atelier Langs Jan heeft zijn naam te danken aan de Baarnse kunstenaar Jan Broerze. Hij was 55 jaar geleden één van de initiatiefnemers van de ‘vrije expressie’.

Na het overlijden van Jan is als eerbetoon besloten het atelier ‘Langs Jan’ te noemen, omdat in de jaren van Broerze de kinderen uit school vaak even langs Jan gingen.

Dit jaar, na 55 jaar kinderkunst, leek het Leida Wagenaar en Bernadette van Uden Gros leuk als thema voor de expositie de lijfspreuk van Jan Broerze te kiezen…… ‘Zeg het met je handen’

Allerlei technieken komen bij deze expositie aan het bod: houtsneden, linoleumdrukken, schilderijen en boetseerwerk. Alles geïnspireerd door het werk van Jan Broerze waarvan veel nog in het atelier aanwezig is.

Bezoektijden expositie
Deze expositie is t/m maandag 4 april te zien in de gangen van het theater tijdens de openingstijden: op werkdagen van 9:00 uur tot 17:00 uur, in de avonden en weekenden tijdens (film)voorstellingen en andere activiteiten. Adres: Rembrandtlaan 35, 3741 TA Baarn.

Related posts