Gemeenteraadsverkiezingen: ook belangrijk voor jongeren!

Verkiezingen leven over het algemeen niet zo erg bij jongeren. Landelijke verkiezingen misschien wel  iets meer dan lokaal. De promotors vanuit de overheid hebben ervoor gekozen zeker ook jongeren te laten zien in de spotjes in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart aanstaande. Eén van de bewoonsters uit Eemnes doet mee aan de campagne, Noa Summers (22). Noa is musical actrice en doet momenteel een communicatie-opleiding voor de entertainmentbranche. Tijdens stage bij een castingbureau zag ze de oproep voor deze spotjes en werd gecast!

Noa: “Ik ben zelf geïnteresseerd in politiek en vind het belangrijk dat juist jongeren hun stem laten horen, het gaat over onze toekomst. Mijn generatie vindt andere dingen belangrijk dan mensen die al een baan en een huis hebben. Het milieu en aandacht voor maatschappelijke gelijkheid is echt een issue waarvoor ik me interesseer. Vind het wel lastig om daarbij de partij te vinden die aansluit bij mijn idealen, maar via de kieswijzer ben ik daarbij wel geholpen. Zeker in het licht van wat er nu in Oekraïne gebeurd is het essentieel om gebruik te maken van je kiesrecht. We mogen dankbaar zijn dat we in een democratie leven. Hierbij dan ook een oproep voor iedereen: ga stemmen!”  

De spotjes zijn te zien op televisie en de verschillende social media kanalen.

foto onderschrift:

Noa Summers in actie ter promotie van de Gemeenteraadsverkiezingen 2022

Related posts