Senioren ondervragen lijsttrekkers

Natuurlijk waren er verschillen tussen Blaricum, Eemnes en Laren. Maar in ieder van de drie dorpen werd het door BasBEL georganiseerde ‘Koffiedrinken met Lijsttrekkers’ een geanimeerde bijeenkomst.

De lokale politiek maakt keuzes die van belang zijn voor de leefsituatie van ouderen, bijvoorbeeld als het gaat om woningbouw, openbaar vervoer of huishoudelijke hulp. Voorafgaand aan de gemeenteraadsverkiezingen op 14,15 en 16 maart, bood seniorenvereniging BasBEL de leden de gelegenheid kennis te maken met de lijsttrekkers. Niet met een standaard debat, waar politici vaak vooral onderling spreken, maar tijdens een informele bijeenkomst waar iedereen de lijsttrekkers zijn eigen vragen kon stellen. Steeds schoof een lijsttrekker aan bij één van de tafeltjes met een groepje kiezers, om na een kwartiertje door te schuiven naar het volgende tafeltje. ‘Politiek speed-daten’ noemde een kiezer in Blaricum het. In alle drie de dorpen werden het een levendige bijeenkomst. En sommige kiezers hielp het kennelijk echt. Zoals de man met het geruite jasje in Laren, die bij het glaasje na sprak: ‘Vooraf dacht ik dat ze allemaal hetzelfde waren, maar nu weet ik toch dat ik die vrouw ga stemmen, want zij was gewoon de aardigste’.

Toch woningbouw op tennispark Eemnes?

De bijeenkomst in Eemnes bracht politiek nieuws. CDA-lijsttrekker Pieter Seldenrijk verklaarde dat alle sporters hem lief zijn, maar dat hij na de verkiezingen een nieuw besluit wil over de verplaatsing van het tennispark ter wille van de bouw van seniorenwoningen. Een plan daartoe werd onlangs voor lange tijd getorpedeerd door de huidige coalitie van Dorpsbelang en PvdA met een subsidie en 20-jarige lening voor het verbeteren van het tennispark. CDA wil na de verkiezingen alsnog praten met de tennisvereniging over verplaatsing. Lijsttrekker Pascal Defferding van D66 gaat daarin mee, en VVD-voorman Emile Schade toonde zich niet afwijzend. Afhankelijk van de verkiezingsuitslag is er dus toch weer een kans op seniorenwoningen in het centrum van Eemnes.

Related posts