De Lut heeft een nieuwe mast!!

Fantastisch nieuws met het bereiken van een pracht mijlPaal (22m). Vandaag hebben we onze nieuwe mast laten plaatsen bij Boersma mastenbouw in Gorredijk (www.boersmamasten.nl).

Tijdens onze oefenperiode vorig jaar, werd het duidelijk dat de bestaande mast te slap werd voor ons nieuwe grootzeil wat ten koste ging van de snelheid. We willen graag bovenin meedraaien in onze kleine-a klasse, dus er moest wat gebeuren. Het bestuur heeft toen diverse offertes aangevraagd en is er besloten om met Boersma in zee te gaan. Uiteraard is een nieuwe mast een grote financiële uitgave. Door diverse acties van bemanningsleden en sponsoring is de Stichting erin geslaagd de nieuwe mast aan te schaffen. De laatste tijd is er al veel voorwerk verricht en kon vorige week de boot met prachtig weer overgevaren worden naar Gorredijk.

De nieuwe mast meet 18,40m en weegt 660kg.

Boersma  is al ruim 20 jaar een toonaangevende mastenbouwer voor SKS- en IFKSskûtsjes. Hun nieuwe houten masten blinken uit in hun hoge voorstagspanning. Ze gebruiken voornamelijk de houtsoort Oregon Pine. De masten worden voornamelijk met Recorcinol Formaldehyde verlijmd.  Het Oregon Pine wordt grotendeels geïmporteerd uit Canada/Amerika.

Wij hopen u snel eens te ontmoeten bij de Lut aan onze eigen ligplaats bij het sluisje van Eemnes.

Related posts