De volgende ronde met Rondje Cultuur…

Op donderdag 21 april gaan we weer door met “the next round” van een nieuw Rondje Cultuur in het Huis van Eemnes. In de maand maart hebben we wederom een fantastisch Rondje met leuke onderwerpen gehad: het verhaal van kunstenaar en curator van galerie Poeloeuff: Ine van der Horn, de Band Uit Eemnes en de drogredenen van Paula Steenwinkel.

Zoals u inmiddels wel gewend bent, hebben we in april ook weer een verrassend programma in petto, dat één van onze presentatoren aan elkaar zal breien. Natuurlijk afgewisseld met pauzes waarin u een heerlijk drankje kan nuttigen aan de bar van het Huis van Eemnes. We zullen deze avond starten met kunstenaar Niek Hendrix. Hij maakt schilderijen in grijstonen en zwart-wit. De afbeeldingen die hij schildert komen vaak ergens anders al vandaan. Hij put uit een enorme collectie van gevonden afbeeldingen uit de kunstgeschiedenis, wetenschappelijke tijdschriften, foto’s bij nieuwsberichten, reclame foto’s en ga zo maar door. Hij plaatst die schilderijen dan bij elkaar in installaties en kabinetten waardoor ze een relatie met elkaar aan gaan. De beelden worden zo uit hun oorspronkelijke context gehaald en gesampled tot een nieuw werk. Zo worden ze meer dan de som der delen. Het is dan taak van de toeschouwer om er een nieuwe betekenis aan toe te kennen. De lezing die Niek Hendrix zal geven zal een eclectische avond zijn over onze beeldvorming van de kunstgeschiedenis, over originaliteit, over ruimtevaart, over Photoshop, Griekse mythologie en nog veel meer. En aan het einde van de rit wordt duidelijk wat al die dingen met elkaar te maken hebben.

De muzikale omlijsting van de drie onderwerpen zal verzorgd worden door Het Mannenkoor de Speuit uit Laren. Dit mannenkoor zingt liedjes over land en zee en nog veel meer. Het koor is in 2017 ontstaan in de catacomben van de brandweerkazerne in Laren en inmiddels uitgegroeid tot een enthousiast koor van 28 leden.

Op het moment van schrijven van dit persbericht wordt er nog druk gewerkt aan het derde onderwerp. En ook nu zullen we u niet teleurstellen en zorgen we voor een indrukwekkende verrassings-act.

Het is voor ons team altijd weer een uitdaging om interessante, kunstzinnige, creatieve of gewoon bijzondere gasten te vinden en wij willen bij deze graag uw hulp hierbij vragen. Kent u iemand die wel een iets bijzonders wil vertellen over zijn/haar vak, hobby, kennis etc. – laat het ons a.u.b. weten. Wij nemen dan graag contact op en kunnen dan wellicht een mooie presentatiekans bieden. Benader één van de organisatoren of mailt u naar rondjecultuureemnes@gmail.com of 

info@huisvaneemnes.nl .

Het programma start om 20.00 uur; de toegang is gratis en de theaterzaal is vanaf 19.30 uur open. Kom op tijd, want vol = vol !

Related posts