Festival zoekt artiesten en huiskamers

Op 26 juni organiseert de stichting Een Dijk van Kunst en Cultuur het allereerste Huiskamerfestival Eemnes. Misschien kent u de stichting al van de kunstroute die één keer per twee jaar op de Wakkerendijk en de Meentweg wordt georganiseerd. Voor het tussenliggende jaar is nu het initiatief genomen om het Huiskamerfestival te organiseren. Op deze zondagmiddag hoopt de organisatie de bezoekers op zo’n 20 tot 25 locaties een diversiteit aan podiumacts aan te bieden. Bij mooi weer kunnen de optredens natuurlijk ook in de tuin plaats vinden. Na de eerste oproep in de Rotonde van 25 maart druppelden de aanmeldingen voor artiesten en huiskamers al snel binnen, maar het beoogde aantal is nog niet in zicht.

Daarom hierbij nogmaals de uitnodiging aan (amateur)artiesten om zich aan te melden. Op zondagmiddag 26 juni kunnen zij drie keer een half uur optreden in een intieme ambiance en zo publiek vermaken en zelf podiumervaring op doen. Muziek, dans, rap, cabaret, toneel…  allemaal passend!

Naast 20 tot 25 acts zoals hierboven beschreven is Een Dijk van Kunst en Cultuur ook op zoek naar een even groot aantal locaties waar de optredens kunnen plaatsvinden. Daarbij hoeft u niet direct te denken  aan grote ruimtes, want juist de intimiteit van de huiskamer zal het festival een bijzonder karakter geven. U bepaalt zelf hoeveel gasten het optreden in uw huis kunnen bezoeken en door middel van een bord geeft u aan dat de voorstelling vol is. Het organiserend comité ondersteunt de gastheren en -vrouwen met een tas vol verschillende benodigdheden en teksten.

Als u na het lezen van dit artikel besluit tot deelname als artiest of als gastheer/gastvrouw in uw huiskamer, dan kunt u zich tot en met 25 april aanmelden via de website van Een Dijk van Kunst en Cultuur: www.dijkvankunstencultuur.nl/huiskamerfestival. Voor vragen kunt u een mail sturen naar: info@dijkvankunstencultuur.nl .

Related posts