Weidevogelwandeling

Zondag 10 april a.s. organiseert de wandelwerkgroep van IVN Eemland een weidevogelwandeling door de Eempolder. De wandeling begint om 11:00 uur op de parkeerplaats bij de Theetuin aan de Meentweg 131 in Eemnes.

Het is voorjaar in de polders van Eemland. De grutto en de kievit zijn in groten getale weer terug. De tureluur, scholekster,  kluut en verschillende eenden laten zich zien. De brandganzen zijn nog niet vertrokken.

Er is van alles te zien en te horen in de Eempolder! De  gidsen leggen desgewenst ook graag uit hoe Natuurmonumenten en boeren van Collectief Eemland zorgen dat de Eemnesser polder een van  de beste weidevogelgebieden van Nederland is.

Honden zijn niet toegestaan. De wandeling duurt 2 uur. Stevig schoeisel is aanbevolen evenals een verrekijker.

Voor meer informatie, neem contact op via: wandelingen@ivn-eemland.nl

Een kleine, vrijwillige, financiële bijdrage wordt op prijs gesteld.

Foto: Nelleke Bary

Related posts