“WORTEL GAAT DE DIEPTE IN”

Tweede jubileumoptreden Gerard Wortel en cellist Bas van Waard in Het Brinkhuis met de voorstelling “WORTEL GAAT DE DIEPTE IN”. Gratis cd ‘Over leven’ of ‘Heimwee naar Eemnes’ voor iedere bezoeker

Donderdag 2 juni, aanvang 20.15 heeft het Brinkhuis de primeur van het “Tweede Jubileumoptreden WORTEL GAAT DE DIEPTE IN” van tekstschrijver/liedjeszanger Gerard Wortel en cellist Bas Van Waard en met als extra bijdrage in woord en voordracht van bard, satiricus en columnist BRAM STAM.
Gerard Wortel, ex boekhouder, theatermaker, stadsdichter, entertainer, bizarre instrumentbouwer, dicteeschrijver, zanger, taalknutselaar en vader van schrijfster Maartje Wortel, staat precies 42 jaar en 3 maanden op het podium
De teksten van Wortel verhouden zich tussen scherts en gevoeligheid, tussen lichtzinnigheid en diepte, tussen lichte spot en hartstochtelijk mededogen en tussen absurditeit en aandoenlijke ingetogenheid.
Meer dan ooit heeft hij over typisch Larensche thema’s columns en gedichten geschreven.
Muzikaal ondersteund door de partituurloze cellist Bas van Waard weet deze woordkunstenaar als geen ander zijn publiek te bespelen en te bezingen.
Wortel gooit heel zijn theaterervaring, zijn muzikale en theatrale creaties en al zijn levensliederlijke teksten in de strijd met het publiek. De kracht van dit barse multitalent ligt vooral in zijn liedthema’s, zijn niet aflatend improvisatievermogen, zijn beeldend taalgebruik en zelfspot en bovenal de herkenbaarheid van de bezongen onderwerpen. 
In zijn voorstelling zet hij het publiek graag op het verkeerde been.
En dat met teksten die er toe doen, met een grote taaldichtheid en een zodanige snelheid dat er voor de gemiddelde luisteraar bijna geen ruimte overblijft voor enige ontlading. Ben je nog maar net bekomen van zijn liedje over zijn radeloosheid in de supermarkt, in één adem moet je al weer aanhoren hoe hij de terreur van de e-biker bezingt.  Wortel hekelt, ontroert of laat je ouderwets lachen.
Kortom, hij is een man van uitersten die op een aandoenlijke, satirische, onderhoudende wijze er niet omheen draait.
Een avond met Gerard Wortel is hilarisch en hem niet meemaken is een gemis!
Vanwege het jubileum krijgt iedere bezoeker gratis zijn cd ‘Over leven’ of ‘Heimwee naar Eemnes’ en bovendien ook nog eens 10% korting op zijn dorpsgedichtenboek ‘Dichter op Eemnes’ met desgewenst ter plekke een signering van de schrijver zelf.
Entree is € 18,50 (incl.drankje plus cd ‘OVER LEVEN’ en 10% korting op boek ‘Gerard Wortel dichter op Eemnes’)
Reserveren: info@hartvanlaren.nl  of 035 7513991

Related posts