Skûtsje en bemanning klaar voor nieuwe zeilseizoen

Eindelijk is het zo ver. Het Eemnesser skûtsje Lutgerdina Smeltekop trapt het nieuwe zeilseizoen 2022 af tijdens Lemmer Ahoy. Deze wedstrijd vindt plaats in de baai van Lemmer tijdens de  Hemelvaartsdagen. Na2 jaren van Corona-misère kan er eindelijk weer om het eggie gezeild worden. Na het plaatsen van een geheel nieuwe mast, het vele testen daarvan onder verschillende weersomstandigheden, moet nu gaan blijken of alle investeringen hebben geloond. Lemmer Ahoy is traditioneel de eerste grote wedstrijd van het zeilseizoen. De wedstrijden bij Lemmer zijn voor het vele publiek altijd zeer goed te volgen vanaf de dijk of vanaf het terras van het strandpaviljoen Lemmer (Lemmer beachclub –  Industrieweg 2, 8531 PA Lemmer). Vanaf de dijk kunt u de skûtsjes bijna aanraken, zo dicht komen ze langs zeilen bij het ronden van een van de wedstrijdboeien. Dit levert altijd spektakel op voor het publiek. Een prachtig gezicht is het als er meerdere skûtsjes op volle snelheid tegelijk deze boei willen ronden. “It kin net” hoor je het dan gonzen in het publiek, want de beste stuurlui staan natuurlijk aan wal😊. Meestal gaat het goed, maar veel protestvlaggen worden hier in het want gehesen en soms gaat hier zelfs een skûtsje om. Dit komt mede omdat het water hier erg ondiep is ter hoogte van het Lemmer-strandje.

Voor en na de wedstrijden liggen de skûtsjes gebroederlijk aan de Vuurtorenweg in Lemmer. Tijdens deze dagen is het erg gezellig in het mooie oude centrum van Lemmer.

Related posts