Berichten uit de moestuin.

Nog maar 3 maanden geleden werd het weiland aan het Wilgen pad omgespit en de grond klaar gemaakt om groente te verbouwen. Op de langste dag was er een feestelijke opening, en werden de eerste aardbeien geoogst … We begonnen laat in het seizoen met zaaien, planten, wieden en nu zijn we al weer een paar weken aan het oogsten. De opbrengst gaat naar de voedselbank, een feest om zoveel van het land te halen en een hele klus om de groenten gewassen en wel af te leveren.

Voor wie en waarom?

Waarom meehelpen in de moestuin? Omdat je meer wilt weten over het verbouwen van groente en kruiden, om je hoofd leeg te maken tijdens een paar uurtjes schoffelen en wieden, omdat je je kinderen graag wil laten zien waar onze groente vandaan komt, omdat je graag gezonder wilt gaan leven en eten, of gewoon omdat het fijn is… Kom eens kijken, als je ziet dat er gewerkt wordt, er komen nog vaste ‘werktijden’ en er staan verschillende mooie activiteiten gepland.

Het plan kwam van de grond, het begin is er. De tuin ligt er mooi bij, omzoomd door wilgen en lindebomen met bloeiende korenbloemen langs het schapenhek. We hebben er thee gezet van brandnetel en lindebloesem, er komen steeds meer bijen en vlinders op af en nu al brengen wij de CO 2 uitstoot omlaag.

Kortom het is er goed toeven.

We houden u op de hoogte via: ‘Berichten uit de moestuin’ in deze krant.

PS

Bericht aan scholieren:

Wist je dat je ook je ‘maatschappelijke stage’, op de moestuin kunt doen? 2 scholieren gingen je al voor, zij hebben de bedden voor de schooltuin uitgemeten en geholpen met Japanse Duizendknoop weg halen:]

Related posts