De Zonnebloem afdeling Eemnes bestaat 45 jaar!

In april 1977 is de afdeling Eemnes opgericht. Pastoor Van Huik en zuster Peters starten vanuit de R.K. parochie en nodigen vier dames uit met het verzoek aan hen om bij de volgende vergadering elk een nieuwe vrijwilliger mee te brengen. Eén van de vrijwilligsters van het eerste uur is nog steeds als vrijwilligster beschikbaar! In dat jaar werden ook voor het eerst de zgn. Zonnebloemloten verkocht. Dat doen we anno 2022 nog steeds!  Tegenwoordig zijn we gegroeid naar 37 vrijwilligers en ongeveer 80 deelnemers, voor iedereen met een fysieke beperking.

Sinds de oprichting werden al veel uitjes, zoals boottochten, bustochten naar b.v. de Floriade, een dierentuin of de Keukenhof georganiseerd en onlangs is nog een groep deelnemers met de bus naar Scheveningen geweest om aan de Boulevard gezellig kibbeling en frites te eten. Of gezellig ergens in de buurt met elkaar pannenkoeken eten of een terrasje te pikken. Daarnaast wordt er maandelijks een koffieochtend bij een vrijwilliger thuis gehouden voor telkens een aantal deelnemers.

Op woensdag 10 augustus gaan we het lustrum vieren en dat doen we met een gezellige middag, inclusief lunch en een optreden, voor alle deelnemers en vrijwilligers bij Grand Café Eemland. We rekenen op een goede opkomst.

Voor de komende jaren hebben we zeker ruimte voor zowel nieuwe deelnemers als ook voor nieuwe vrijwilligers!

Over de Zonnebloem

Al meer dan 70 jaar draait het bij de Zonnebloem om mensen. Wij vinden dat een lichamelijke beperking nooit een belemmering hoeft te zijn. En zetten ons daarom iedere dag met tienduizenden vrijwilligers in om iedereen vanaf 18 jaar met een fysieke beperking zorgeloos te laten genieten van het leven. Hierbij denken we altijd in oplossingen. Er kan zoveel meer dan je denkt.

Related posts