Eerste Huiskamerfestival Eemnes een succes

Onder vrijwel ideale weersomstandigheden is op zondag 26 juni het eerste Huiskamerfestival in Eemnes vlekkeloos verlopen.

Op 15 locaties gespreid over Eemnes hebben de bezoekers genoten van maar liefst 18 verschillende, vooral muzikale optredens. Omdat de aanvangstijden van de verschillende optredens over de middag versprongen, konden de bezoekers drie tot vier optredens van 30 minuten bijwonen. Dankzij het prachtige weer werden veel optredens in de tuinen verzorgd. Zo speelde de band Krizkraz in een sfeervol ingerichte tuin aan de Zomertaling; danste Shynna Kalis een speciaal voor de gelegenheid ontwikkelde dans op het gazon bij een woning aan de Laarderweg en zongen de Weidevogels o.l.v. Leon Lutterman drie keer een half uur vol enthousiasme een deel van hun repertoire in de Bongerd.

Het Huiskamerfestival werd georganiseerd door de Stichting Een Dijk van Kunst en Cultuur, die om het jaar ook de kunstroute over Wakkerendijk en Meentweg organiseert. Omdat het om een gratis festival ging, was niet precies vast te stellen hoeveel bezoekers hebben deelgenomen. Op basis van de tellingen in de verschillende huiskamers en tuinen hebben tussen de 250 en 300 bezoekers genoten van de verschillende optredens. Daar was het organiserend comité erg tevreden mee.

Het Huis van Eemnes was tijdens de zondagmiddag het middelpunt van het festival. Er stonden daar drie optredens gepland en het was er de hele middag gezellig druk. Het was lastig om op het terras een lege stoel te vinden. Aan het eind van de middag werd het festival ook in het Huis van Eemnes afgesloten met een after-party voor de artiesten, de gastheren en -vrouwen en de sponsoren. Tijdens deze afsluiting, muzikaal omlijst door Let’s Jazz,  werden alle betrokkenen van harte bedankt voor hun deelname aan het festival. Wethouder Mirjam Havinga complimenteerde tenslotte de organisatoren voor het initiatief en de prima uitvoering en sprak de wens uit dat het Huiskamerfestival in 2024 weer op de culturele agenda komt te staan.

Related posts