Fototentoonstelling De Eempolder in Beeld

tot 26 augustus te zien in het Huis van Eemnes

Nostalgie

De lente is weer terug, nog steeds ben ik ver van mijn vaderland.

De ijs-koude lente-regen heeft zich verspreid over het land.

Alleen heb ik gewandeld langs het wilgenmeer.

Mijn geest beklemd door melancholie.

De lente is weer terug, nog steeds ben ik ver van mijn vaderland.

De ijs-koude lente-regen heeft zich verspreid over het land.

Zwijgend luister ik naar de middagwind.

Mijn geest beklemd door melancholie.

Met dit gedicht van de Vietnamees-Nederlandse dichter Đào Quốc Bảo opende Henk van Hees de fototentoonstelling ‘De Eempolder in beeld’ afgelopen zaterdag in het Huis van Eemnes. De foto’s van Hung Hoang zijn te zien tot en met 26 augustus a.s.

Henk van Hees vertelde over Hung Hoang, die tweeënveertig jaar geleden naar Eemnes kwam: Jonge honden waren jullie! Veel meegemaakt op de lange tocht als bootvluchteling van Vietnam naar Nederland. Ik kwam meteen  met jullie in contact omdat ik lid was van de Kerngroep Bootvluchtelingen Eemnes.

Terwijl bijna alle Vietnamezen uitvlogen en Eemnes weer verlieten, bleef jij Hung, je woonplaats trouw. En hier ontdekte je onze prachtige polder. Hier vond je schoonheid en schoonheid is een goed medicijn tegen melancholie, tegen gemis en verdriet. Je wilde die schoonheid vastleggen zodat je het kon laten zien aan anderen. Daarom ging je foto’s maken!”

En zo werd de jonge Vietnamese hond van weleer een bevlogen fotograaf, die Eemnessers, met recht een stuk trotser heeft gemaakt op hun polder.

Vorig jaar verscheen het prachtige fotoboek: De Eempolder door de ogen van Hung Hoang. Na het succes van het boek kunnen mensen nu genieten van deze tentoonstelling.

Related posts