Met Gijsbert Kok genieten van beiaard en Titz-orgel

LAREN-EEMNES zomer 2022. Op dinsdag 9 augustus opnieuw een optreden van een top organist/beiaardier in de Johanneskerk in Laren. Gijsbert Kok zal het Titz-orgel laten jubelen met composities van Muffat, Bach en Beethoven.

Daaraan vooraf gaat zijn spel op de beiaard met werk van Boutmy, Bach, Franck Ponchielli en Adam. Alle werken zijn door Gijsbert zelf gearrangeerd!

Ook nu weer wordt bij goed weer begonnen met de beiaard en wordt u ontvangen met koffie en thee op het grasveld naast de kerk.

Aansluitend wordt plaatsgenomen in de Johanneskerk om zijn werk op het Titz-orgel te beluisteren. 

Gijsbert Kok studeerde orgel, kerkmuziek, improvisatie en muziektheorie aan de conservatoria van Den Haag, Tilburg en Rotterdam en beiaard aan de Nederlandse Beiaardschool in Amersfoort.

Hij is stadsbeiaardier van Den Haag en Scheveningen en vaste bespeler van de carillons van Voorschoten en Zoetermeer.

Daarnaast is hij organist van de Abdijkerk in Den Haag – Loosduinen en de American Protestant Church in Den Haag.

Hij doceert muziektheoretische vakken aan het Rotterdams Conservatorium en heeft een concertpraktijk als organist, beiaardier en begeleider.

Datum, tijd en plaats: dinsdag 9 augustus om 20.00 uur in de 500 jarige Johanneskerk aan de Naarderstraat in het hart van Laren. Bij binnenkomst of vooraf op het gras naast de kerk, koffie of thee. De toegang is gratis. Na afloop een glas en een collecte bij de uitgang. Aanmelden is niet nodig maar wees op tijd; want vol=vol.

Dit concert is georganiseerd door de Protestantse Gemeente Laren-Eemnes (PGLE), de stichting Vrienden van de Larense Beiaard en de Vriendenstichting Johanneskerk500

Related posts