Oekraïners mee op stoomsafari BasBEL

Vijf of zes oorlogsvluchtelingen uit Oekraïne gaan mee op een toeristische excursie op 9 augustus van seniorenorganisatie BasBEL naar de Historische Driehoek van Enkhuizen, Medemblik en Hoorn.

Op de vraag of dat niet bijzonder is, antwoordt secretaris Ellen de Valk van BasBEL: ‘Nee hoor, zo gek is dat niet.’ Veel 65-plussers, zegt ze, vervullen een maatschappelijke rol, als mantelzorger, vrijwilliger of oppasser.

En als BasBEL, aldus De Valk, ‘hebben wij ook direct onze steun toegezegd bij de oprichting van het lokale Oekraïne-comité. De oudste van onze leden weten uit eigen ervaring hoe oorlog voelt.’  Ze laat blijken dat BasBEL het een erezaak vindt om Oekraïense vluchtelingen een aardige dag te bezorgen. ‘Een beetje afleiding voor deze mensen’ is wel het minste, aldus De Valk. Met het comité is afgesproken, aldus De Valk, dat BasBEL een deel van de kosten op zich neemt.

Na de busreis naar Enkhuizen, gaat de excursie verder per boot, met onderweg koffie en gebak. In Medemblik is er een ‘schipperslunch’. Daarvandaan gaat het per historische stoomtram naar Hoorn. Eind van de middag brengt de bus iedereen weer terug naar de opstapplaatsen in Laren en Eemnes.

Enkele plaatsen zijn nog beschikbaar. De prijs is € 48,00, of € 38,00 voor leden met museumpas. Opgave kan per mail (secretaris@basbel.nl) of per telefoon (06-41519803 of 035-5316079). Wie vervoer nodig heeft naar de opstapplaatsen moet dat even laten weten en wordt gehaald en gebracht.

Related posts