SV Eemnes 75 jaar

Op 29 augustus 2022 bestaat de SV Eemnes 75 jaar. Een jubileum dat gevierd zal worden in het weekend van 1 t/m 4 september. 75 jaar is niet zomaar iets en wij kijken terug op een rijke historie.

Hoe het begon

Onze sportvereniging is door een groep jonge dorpsgenoten opgericht op 29 augustus 1947 in café Tak aan de Laarderweg. Voor het eerst in de Eemnesser geschiedenis is er een mogelijkheid om georganiseerde sport in ons dorp de bedrijven. Het clubtenue, bestaande uit een “zwarte pantalon, een groen shirt met zwarte kraag en manchetten, met op de linkerborst het wapen van Eemnes en groenzwarte kousen”, wordt met vereende krachten en bescheiden middelen, zoals geverfde meelzakken en Canadese militaire borstrokken, door echtgenoten van bestuursleden in elkaar gezet.

Het eerste veld van de jonge vereniging lag aan de Heidelaan, op een stuk grond van manege Houtappel. Van een echte accommodatie zoals wij die nu kennen, was toen geen sprake, want eigenlijk waren er geen kleedkamers; daar werd een schuurtje van riet voor gebruikt. In 1950 kreeg de V.V. Eemnes te horen, dat zij hun terrein aan de Heidelaan moesten gaan verlaten en wordt er door de gemeente achter de Laarderweg aan de Veldweg een nieuw terrein aangelegd.

Een eigen sportcomplex

Wanneer in 1972 het 25-jarig jubileum van S.V. Eemnes wordt gevierd, is er ook al sprake van grootschalige nieuwbouw in Eemnes en daarmee ook een nieuw complex voor onze voetbalvereniging. In september 1974 worden de eerste wedstrijden op het nieuwe complex aan de Noordersingel gespeeld. Op onze 65ste verjaardag is vervolgens het huidige complex geopend waar we inmiddels al 10 jaar met veel plezier gebruik van maken.

Een jubileum om te vieren

In 75 jaar kan er veel gebeuren en dan hebben we het niet eens uitgebreid over het spelletje zelf gehad, maar dat is dan ook het meest veranderlijke, evenals de sportieve resultaten die daarmee worden behaald. De structuur van de club is het belangrijkste, ontwikkeling en het sportief bezig zijn een hoofdzaak.

Voor het jubileumweekend is een mooi programma voorbereid met de aftrap op donderdagavond voor de Golden Oldies, oftewel de oudgedienden onder ons. De jonge jeugd kan een dansje wagen op vrijdag tijdens de kinderdisco. Aansluitend is er de Foute Party, met oa een optreden van Danny Nicolai. Het goedgevulde zaterdagprogramma start met een parcours voor de jeugd. Om 13:00 uur is de aftrap van de wedstrijd SV Eemnes jubileumteam – Lucky Ajax. Jawel, Sjaak Swart en zijn collega’s komen een balletje trappen in Eemnes. Dat belooft een mooie wedstrijd te worden.

Aansluitend is er voor de senioren het oude bekende Sixmix toernooi (inschrijven kan nog). Foodtrucks zorgen de hele dag voor de inwendige mens en we sluiten de dag af met een knallende feestavond met band en DJ.

Op zondag wordt op een groot scherm de Grand Prix in Zandvoort uitgezonden, om Max naar de overwinning aan te moedigen en met elkaar een geweldig weekend af te sluiten.

Wij kijken uit naar ons jubileum en zien jullie graag in september!

Related posts