Berichten uit de moestuin 2

Uitkijkend over de moestuin, is er veel moois te zien:

Langs de rand van het veld met zgn. groenbemesters, schieten de zonnebloemen hoog op. Dit veld, met witte klaver, zal volgend jaar bij de tuin worden getrokken. De gigantische bladeren van de rodekool vechten om aandacht met het donkergroene blad van de grillige palmkool. Het maisveldje staat er stoer bij met stevige kolven, die we bijna kunnen oogsten.

Wat hebben we zoal geoogst? Sla, snijbiet, aardbeien, radijsjes, spinazie, bieten, uien, sjalotten, boontjes, snijbonen, palmkool, 2 soorten basilicum, tijm, velderwtjes en courgettes. En er komt nog meer van het land! Lege bedden worden weer gevuld met o.a. paksoi en bieten, in oktober gaat de knoflook de grond in en de pompoenen hopen op een Halloween festijn met soep en lichtjes.

We kregen bezoek van de King Arthur Groep, zij gaan bramen plukken op de tuin en wie weet zit er binnenkort wel bramenjam bij het groentepakket. Ondertussen is onze groep ‘tuinders’ aardig aan het groeien, we werken samen en soms lekker alleen.

Langskomende fietsers en wandelaars houden ons vaak aan de praat daar op het Wilgenpad. Wellicht is het tijd om binnenkort weer eens iets organiseren. Nieuwsgierig geworden of zin gekregen om ook iets in de moestuin te doen? Kom eens kijken, het hek is open, als er gewerkt wordt.

PS

Op de tuin woont een familie eend en er zijn kikkers, deze zijn gek op slakken en dat komt goed uit. Volgend jaar wellicht een uitbreiding met salamanders, als de paddenpoel met de oeverplanten zich verder ontwikkeld.

Wordt vervolgd in deze krant.

Related posts