Moeilijke tijden

Het kan niemand ontgaan dat we leven in een turbulente tijd. De oorlog in Oekraïne, oplopende inflatie, energiecrisis en de stikstofproblematiek. Dit zien we terug in duurdere boodschappen, oplopende energierekeningen, dat voor spanningen zorgt bij de mensen en gezinnen die het al niet te breed hebben.

Het vertrouwen in de Haagse politiek is erg laag geworden, door het uitblijven van concrete maatregelen of het blijven vasthouden aan de eigen politieke standpunten en gemaakte afspraken. Ook al vraagt juist de maatschappij en de huidige tijden een voortvarende aanpak en andere koers dan was afgesproken. Een duidelijk symbool is wel de omgekeerde vlaggen die overal in ons dorp hangen.

Als CDA Eemnes hebben wij hier grote zorgen over. Veel zaken gaan wij lokaal niet over, maar wel kan de gemeente de helpende hand bieden bij besparing op de energienota door duurzaamheidsmaatregelen. Maar ook bij financiële problemen kan de gemeente u terzijde staan. Daarvoor hebben wij ook elkaar nodig. Als gemeente kunnen we nu eenmaal niet achter elke voordeur kijken of er een extra handje of luisterend oor nodig is….

Wij hopen in ieder geval dat Den Haag over zijn eigen schaduw heen stapt en de derde dinsdag van september met een beleid en begroting komt die perspectief biedt voor onze boeren en inwoners die beide in spanning leven over hun positie en vooruitzichten.

Pieter Seldenrijk,
CDA Eemnes
    

Related posts