Op je handen zitten?

Dit lijkt vooral op te gaan voor het college van DorpsBelang en CDA.

In de vorige De Rotonde klopte DorpsBelang zich nog op de borst over alle projecten die nu uitgevoerd worden. Dat zijn echter allemaal zaken die al door het vorige college zijn geregeld. Daarna hebben we van dit college nog geen nieuwe plannen gezien.

Sterker nog: initiatieven van de oppositie worden allemaal afgewezen. Als argument wordt of geldgebrek, of gebrek aan ambtelijke

capaciteit aangevoerd, of het zou niet mogen van de provincie. Gevolg: geen extra betaalbare woningen, geen kroeg, geen extra ruimte voor de boeren, geen camera’s bij het tunneltje onder de A27, geen extra duurzame energieopwekking et cetera.

DorpsBelang heeft het in haar column over ‘daadkracht’. Dat zou je inderdaad mogen verwachten van drie goed betaalde wethouders in zo’n kleine gemeente. Helaas merken we daar nog weinig van. Ook zeggen ze terecht dat Eemnes nooit af is. Dat klopt, maar dat betekent niet dat je achterover kunt gaan leunen. Je moet dan wel de handen uit de mouwen steken en creatieve nieuwe plannen

ontwikkelen of omarmen. Vanuit de oppositie blijven we ons daar voor inzetten.

Fractie PvdA

Related posts