De kiezer heeft gesproken

De verkiezingen zijn achter de rug en zoals verwacht heeft de BBB de meeste stemmen gekregen, ook in Eemnes. Hiermee zijn zij de grootste geworden in de provincie en de 1e kamer. De hamvraag is nu, met wie gaan zij een coalitie vormen?

In Eemnes is de VVD als 2e partij geëindigd, in de provincie Utrecht als 3e partij na GroenLinks. Tijdens een verkiezingscampagne in Eemnes heeft Caroline van der Plas aangegeven dat zij zowel over links als over rechts coalities kan vormen. Hoe gaat dit in de praktijk eruitzien? In de ene provincie met links en in de andere provincie met rechts? VVD minister Van der Wal heeft gelijk, er moeten keuzes gemaakt worden: of woningen bouwen of iets aan de stikstof problematiek doen.

Caroline kan een initiatiefwetsvoorstel indienen om de stikstofwet te wijzigen met alle internationale gevolgen van dien. Gelukkig is de BBB dan ook wel weer voor Europa. Maar hoe ga je dat dan doen? Welke keuzes ga je maken? Over links om de natuur te sparen of over rechts om toch maar voor die woningen te gaan? Gaan wij dan in elke provincie iets anders doen of wordt er 1 lijn getrokken door de BBB? De tijd zal het ons leren, net zoals het ons zal leren of het CDA raadslid dat volgens de krant voor de BBB heeft gestemd, CDA raadslid blijft in Eemnes.

Fractie VVD Eemnes

Related posts